Regionale informatie

Locatie

Radio Kootwijk

Het monumentale Radio Kootwijk

In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale Radio Kootwijk.

Het voormalige zendstation vormde in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding tussen zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Met de bouw van het eclectische gebouw werd gestart in 1918. Nu bijna 100 jaar later is Radio Kootwijk, dat valt onder Staatsbosbeheer, een evenementen- en vergaderlocatie met een totaal eigen karakter. Voor ondernemingen en instellingen een unieke ‘high-impact’ evenementenlocatie. Voor publiek een indrukwekkend cultuurhistorisch monument. Het gebouw is ook te bezoeken via een rondleiding of op eigen gelegenheid tijdens openstellingsdagen. Deze informatie kunt u vinden via www.staatsbosbeheer.nl

De weg er naar toe, het imposante hoofdgebouw, de rust, de ruimte en de natuur;
Het is ruimte die je raakt!

Theaterloods

De Theaterloods Radio Kootwijk: Kuuroord voor werk, leven en liefde. Deze industriële locatie midden op de Veluwe biedt jou en je organisatie volop de ruimte om te ontmoeten, eigen programma’s te volgen en geïnspireerd te raken door kunst, cultuur, natuur en wetenschap.

Een veelzijdig team van vakmensen staat klaar om samen met jou de mogelijkheden te verkennen en biedt actuele programma’s over thema’s die van waarde zijn; nieuw leiderschap, duurzaamheid, samenwerken, diversiteit, hybride-werken en vitaliteit. Naast expertise biedt de sfeervolle Theaterloods een goed geoutilleerde theaterzaal, diverse subruimtes, een gastronomisch restaurant en een ruim terras omringd door uitgestrekte natuur.

De Theaterloods is gehuisvest in een voormalige werkloods op het terrein van radiotelegrafisch zendstation Radio Kootwijk. De werkloods werd tot de sluiting van het zenderpark gebruikt voor de bouw en het onderhoud van zendapparatuur. In 2010 werd het monumentale pand in gebruik genomen als ‘De Theaterloods’ en sfeervol ingericht voor groepen tot 150 personen.

Meer weten? www.detheaterloods.nl