Comfort hotelkamer binnenzijde Cantharel
Interieur Huisje James Hotel Cantharel
Wellnesstuin Hotel Cantharel in de zomer
Outdooractiviteit koetsrit Veluwe
Huisje James werkplaats voor Meetings & Events

Over ons

Ontdek Hotel De Cantharel

Van pension tot Veluwse hotelhoeve

In 1973 koopt Gerrit van der Valk voor zijn neef Martin Zeeuw van der Laan en diens echtgenote Angela een charmant pension uit de jaren twintig. Een karakteristiek buitenhuis in koloniale stijl, gelegen aan de rand van de Veluwse bossen, vlakbij het tracé waar de A1 destijds oostwaarts werd doorgetrokken. Het jonge stel, beiden begin twintig en met een baby op komst, trekt boven in het huis. De begane grond transformeren ze tot restaurant. Hard werken, goed eten en oprechte gastvrijheid vormen de basis van hun onderneming. En met succes: gasten weten de Cantharel al snel te vinden. In 1976 verrijst er op dezelfde plek een hotel met 47 kamers. Enkele jaren blijft het gezin in het hotel wonen, totdat ze verhuizen naar een eigen woning naast het pand.

Jeugdherinneringen

Huidig eigenaar Bob Zeeuw van der Laan kijkt met warmte terug op zijn jeugd:
“Wij speelden als kinderen tikkertje in de gangen van het hotel. Mijn ouders maakten lange dagen, maar waren altijd dichtbij. We aten samen, deelden ons verhaal na school. Later hielpen we allemaal mee in de zaak. Zo leerden we dat je meer moet bieden dan gasten verwachten. Dat gevoel van welkom heten is onderdeel van wie we zijn geworden.”

Nieuwe generatie, nieuwe accenten

Wanneer zijn ouders het rustiger aan willen doen, neemt Bob het bedrijf over. Precies op het moment dat een grote renovatie en uitbreiding gepland staan. Met werkervaring en inspiratie uit zijn internationale reizen brengt hij nieuwe ideeën op het gebied van gastvrijheid, organisatie en faciliteiten in de praktijk. Het hotel krijgt een congrescentrum, paardenstallen, een eigen groentetuin, een beauty & wellness en behaalt de Green Key Gold-certificering. De Veluwse natuur wordt nadrukkelijker betrokken: koetsritten over de heide, medewerkers die worden opgeleid tot IVN-natuurgidsen en een menukaart waarin gezonde streekproducten de hoofdrol spelen.

De Cantharel anno nu

Ook de afgelopen jaren is de ontwikkeling doorgegaan. Met restaurant Huisje James, verscholen in het groen, outdoor dining-concepten, informatiepunt ’t Buitenhuisje, de Boshut & het Boerderijtje als nieuwste accomodaties. In 2019 opent de wellnesstuin met zwembad. Daarmee is de Cantharel uitgegroeid tot meer dan een hotel: een Veluwse hotelhoeve waar beleving centraal staat. Een plek waar zakelijke dynamiek samengaat met ontspanning, natuurbeleving en luxe, duurzaam, toekomstgericht en diep geworteld in de regio.