Over ons

Het is 1973 als Gerrit van der Valk voor zijn neef Martin Zeeuw van der Laan en zijn echtgenote Angela een charmant, klein pension uit de jaren twintig koopt. Een buiten, gebouwd in koloniale stijl, gelegen tegen de Veluwse bosrand, dichtbij het traject waar in die tijd de A1 oostwaarts wordt verlengd. Het jonge stel, beide begin twintig, gaat met hun baby op de bovenverdieping wonen. De benedenverdieping richten ze in als restaurant. Hard werken, goed eten en oprechte gastvrijheid zijn de pijlers van hun ondernemerschap. En dat betaalt zich uit. Gasten weten de Cantharel te vinden. In 1976 bouwen ze op dezelfde plek een hotel met 47 kamers. Een paar jaar blijven ze met hun gezin, dat dan inmiddels is uitgebreid, in het hotel wonen, totdat ze een eigen woning naast het hotel betrekken.

De huidige eigenaar Bob Zeeuw van der Laan denkt met plezier aan zijn jonge jeugd in het hotel terug: “Als kleine kinderen speelden we tikkertje in de hotelgang. Dat was leuk. Hoewel mijn ouders lange dagen maakten in de zaak, waren ze wel altijd in de buurt. We aten samen en konden ons verhaal kwijt als we uit school kwamen. Toen we zelf wat ouder waren, werkten we allemaal mee. We zagen hoe belangrijk het is om meer te doen dan gasten verwachten, zodat gasten zich echt welkom voelen en graag weer terugkomen. Dat werd onze tweede natuur, voor zover dat al niet in onze genen zit.”

Gastbeleving

Als zijn ouders het wat rustiger aan willen doen, neemt oudste zoon Bob het bedrijf over, juist op het moment dat een grote renovatie en uitbreiding op stapel staat. Tijdens zijn vele reizen heeft hij werkervaring en ideeën opgedaan op het gebied van faciliteiten, organisatie en gastbeleving die hij nu in de praktijk kan brengen. Er komt een congrescentrum, er verrijzen paardenstallen, er wordt een eigen groentetuin aangelegd, een beauty & wellness geopend en het hotel krijgt een green key gold waardering. De prachtige natuurrijke omgeving wordt nog meer benut door het wekelijks organiseren van koetsritten over de Veluwe, het opleiden van medewerkers tot IVN-ambassadeurs en een menukaart met gezonde gerechten van ingrediënten uit de streek.

Veluwse Hotelhoeve

Ook de afgelopen jaren blijven Bob en zijn team ontwikkelen: restaurant Huisje James, verscholen in het groen achter het hotel, outdoordiners, het eigen informatiepunt ’t Buitenhuisje en het Valk Vers foodlabel. In 2019 volgt een wellnesstuin met zwembad. De Cantharel is daarmee meer dan aan een plek om te overnachten, het is een Veluwse hotelhoeve waar gastbeleving centraal staat, een plek waar zakelijke dynamiek en luxe en ontspanning perfect samengaan.

Boek een arrangement en ontdek de warme gastvrijheid van ons exclusieve Van der Valk Hotel op de Veluwe. U bent bij ons van harte welkom.

 

Stichting Leergeld Apeldoorn-Voorst: