Historie

In 1939 begonnen Martien en Rie van der Valk samen een restaurant in Voorschoten. Met hard werken en een gastvrije, huiselijke aanpak werd hun eigen zaak een succes.

In de jaren na de tweede wereldoorlog bouwden zij samen met hun 11 kinderen een aantal restaurants. Inmiddels is het bedrijf door hun kleinkinderen en achterkleinkinderen uitgebouwd tot het grootste horeca concern van Nederland met 56 vestigingen en nog eens 25 hotels in landen verspreid over de hele wereld.

Nog steeds is de visie op gastvrijheid van Martien en Rie de basis van de succesvolle "Van der Valk-formule". Hun instelling en ondernemersgeest is een voorbeeld voor jongere generaties "Valken".

Stentor 17 september 2008: 

Van der Valk Apeldoorn groeit naar één van de grootste hotels in de regio”. Op de plek van de oude partyboerderij verrezen 79 nieuwe hotelkamers, waarmee het aantal werd verdubbeld, evenals het aantal m2-ers aan vergaderfaciliteiten. Nieuw is ook een auditorium voor 300 personen en diverse voorzieningen op het gebied van wellness, zoals kamers met een privé-sauna. Opvallend aan de inrichting van de nieuwe kamers is dat het bad gewoon in de kamer staat. Met de uitbreiding wil het bedrijf een einde maken aan de te hoge bezettingsgraad van 90%. 

Ook het huidige hotel werd verbeterd gelijk de nieuwe hotelkamers. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel van Bob Zeeuw van der laan, de eigenaar van Van der Valk Apeldoorn. Het hotel is door zijn ouders begonnen als vestiging van het bekende Van der Valk concern. Nog altijd staat de toekan fier op het gebouw. Hij vertelt in de krant: “Begin zeventiger jaren kwam oom Gerrit bij het toenmalige pension De Cantharel. De eigenaar vertelde op een bod te wachten voor het bedrijf. Vóór 00.00 uur zou hij weten of het door ging. Oom Gerrit is toen 12 uur blijven wachten. Het telefoontje kwam niet. Toen heeft hij het gekocht. De voorbereidingen voor de A1 waren toen in volle gang. Voorbijgangers konden toen terecht in een splinternieuw hotel-restaurant. Eerst alleen een hoofdgebouw met 50 kamers, in 1986 uitgebreid met een eerste vleugel met 40 kamers.

Kom eens langs

Boek een arrangement en ontdek de warme gastvrijheid van ons exclusieve Van der Valk Apeldoorn op de Veluwe. U bent bij ons van harte welkom.

Bekijk ook