Een groen hotel met oog voor de toekomst

Er even lekker tussenuit en genieten van al het moois dat het hotel, de Veluwe en Apeldoorn bieden. Bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel doen wij er alles aan om uw bezoek en/of verblijf tot een succes te maken. Maar wij doen meer dan dat.

People, planet en profit zijn een structureel onderdeel van onze bedrijfsdoelstellingen. Als duurzame onderneming is Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel namelijk gecertificeerd met het Green Key Gold-certificaat, een bekend internationaal keurmerk voor duurzame bedrijven in de hotel- en recreatiebranche. Dit keurmerk laat zien dat wij net een stap bewuster omgaan met natuur en milieu dan de normale wet- en regelgeving vereist. Hiermee nemen wij onze verantwoordelijkheid ten aanzien van natuur en milieu. Met kleine maatregelen bereiken we een groots effect, zónder dat dit ten koste gaat van uw comfort.

Duurzaamheid in de praktijk

Belangrijk onderdeel van het Green Key certificaat is dat u als onze gast geen hinder ondervindt aan de duurzame acties die wij ondernemen. Er wordt ook niet van u verwacht dat u tijdens uw bezoek en/of verblijf continu rekening houdt met natuur en milieu. In tegendeel: u zult waarschijnljik nog meer van uw bezoek en/of verblijf genieten als u zich realiseert dat u ongemerkt een bijdrage levert aan het behoud van natuur en milieu.

In de praktijk betekent ons duurzaamheidsbeleid dat wij veel samenwerken met lokale ondernemers. Zo staan er op onze menukaart voornamelijk producten uit de streek. We selecteren op leveranciers die een duurzaamheidsbeleid hebben en laten hen een duurzaamheidsverklaring ondertekenen om een duurzame keten te waarborgen.

En er is meer: van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen tot energiezuinige apparaten, energieopwekkende technieken en energiebesparende maatregelen. Van het reduceren van mono-verpakkingen tot het toepassen van waterbesparende maatregelen bij kranen, douches en toiletten (zonder dat u aan comfort inlevert). Ook trachten wij ons afval zoveel mogelijk te scheiden en hebben wij oog voor de menselijke en sociaal maatschappelijke aspecten binnen en buiten het bedrijf (door onder andere het bieden van arbeidsplaatsen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt). We hebben zelfs een Green Team dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van nieuwe duurzaamheidacties.

Voor meer informatie over Green Key verwijzen wij u graag naar www.greenkey.nl of bekijk onderstaand onze duurzaamheidsverklaring.

Onze duurzaamheidsverklaring