Veluwe

Het Kröller-Müller Museum

Gelegen op slechts 15 minuten van het Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel, vindt u het Kröller-Müller Museum. Omringd door de prachtige natuur van De Hoge Veluwe kunt u een indrukwekkende collectie bewonderen  van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Buiten de muren van het museum kunt u genieten van de beeldentuin die meer dan 160 sculpturen bevat. De tuin is het hele jaar geopend en ademt tijdens elk seizoen een andere sfeer. Een bezoek aan het Kröller-Müller Museum is een absolute must voor de liefhebber van moderne kunst.

Van Gogh
Het Kröller-Müller museum beschikt over de op één na grootste Van Gogh verzameling ter wereld.
In de eregalerij zijn in wisselende opstelling circa 40 van zijn werken te zien en is zijn ontwikkeling als kunstenaar goed zichtbaar; van zijn beginjaren in de Belgische Borinage tot zijn vroegtijdige dood in het Franse dorpje Auvers. 

Het echtpaar Kröller-Müller en hun adviseur H.P.Bremmer
Vincent van Gogh is nu een van de beroemdste kunstenaars ter wereld, maar tijdens zijn leven genoot hij weinig bekendheid. Ook aan het begin van de 20ste eeuw was hij nog maar in kleine kring bekend. Kunstpedagoog H.P. Bremmer behoorde tot die kring. Hij beschouwde Van Gogh als een van de ‘grote geesten van de moderne kunst’ en adviseerde Helene Kröller-Müller om zijn werk aan te kopen. Tussen 1908 en 1929 legde ze samen met haar man Anton de bijzondere collectie aan die nu wordt bewaard in het museum. De grote aandacht van het echtpaar Kröller-Müller voor Van Gogh heeft sterk bijgedragen aan de huidige waardering voor zijn werk.

Bezoekersinformatie

Maandag 12:00 - 17:00, dinsdag t/m zondag en feestdagen* van 10.00 tot 17.00 uur.
(Feestdagen:  Pasen, Hemelvaartsdag, Pinksteren, Kerst, Koningsdag 27 april, Bevrijdingsdag 5 mei) De beeldentuin is open tot 16.30 uur.

Afstand vanaf het hotel: 13 km