Veluwe

Apeldoorn

Van der Valk Apeldoorn ligt aan de rand van Apeldoorn. Binnen enkele minuten bent u in het centrum van Apeldoorn waar u volop kunt winkelen bij bekende winkelketens en in gezellige kleine winkelstraatjes. Apeldoorn, stad in een dorp.

Historisch Apeldoorn

De historische stad Apeldoorn kent een rijk verleden sinds 792 toen het nog een klein dorpje in een bosrijke omgeving was. In de zeventiende eeuw kocht Willem III van Oranje het nabij gelegen huis Het Loo voor de centrale ligging in het jachtgebied. Daarnaast liet hij het paleis Het Loo bouwen dat eeuwenlang dienst deed als het zomerverblijf van de Koninklijke familie.

Centrum

In het centrum van Apeldoorn treft u een mix van oude en nieuwe gebouwen. Het oude deel wordt ook wel het 19e-eeuwse monumentenstad genoemd door de vele monumentale panden. Het winkelgebied heeft vooral een modern karakter. Winkelcentrum De Oranjerie is een van de bekendste plekken om uitgebreid te shoppen met een keur aan stijlvolle winkels.

Evenementen 

Apeldoorn biedt vele bruisende jaarlijkse evenementen. Zo kunt u een bezoek brengen aan een van de foodfestivals, zoals Keukenkaravaan en Lepeltje Lepeltje. Daarnaast biedt de stad het openlucht filmfestival en het Drakenbootfestival. De vele verrassende evenementen maken van Apeldoorn een stad om telkens weer te bezoeken. Kijk op uitinapeldoorn.nl voor alle activiteiten!

Boek een arrangement

Ontdek de charme van Apeldoorn met een arrangement van Van der Valk Apeldoorn. Na een dag vol cultuur en winkelplezier komt u helemaal tot rust in een van onze comfortabele hotelkamers. U bent bij ons van harte welkom.

Afstand vanaf het hotel: 6 km

Ontdek ook