Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Paardenhotel De Cantharel

Met de paardenstallen gaat Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel terug naar haar roots als volwaardig paardenhotel op de Veluwe. Kom eens langs met uw paard en maak een prachtige tocht op de Veluwe. Daarna geniet u van onze gastvrijheid en het comfort van onze hotelkamers terwijl uw paard uitrust in een ruime paardenstal.

Historie paardenhotel

Toen Gerrit van der Valk jaren geleden zijn oog liet vallen op de Cantharel te Apeldoorn, trof hij een pension aan met bijbehorende paardenstallen. De gasten van het paardenhotel knoopten er hun paard vast en gingen lekker eten en slapen na een lange tocht over de Veluwe. De paardenstallen zijn in de loop der jaren verdwenen en het pension is uitgebreid tot een bloeiend hotel met 160 comfortabele kamers, 20 vergaderruimtes van 2 tot 330 personen en 2 gezellige restaurants. Maar sinds kort kunt u ook weer bij ons terecht met uw paard in ons paardenhotel.

Faciliteiten paardenhotel

Naast het hotel, bij het kinderparadijs en de kinderboerderij hebben wij namelijk een schitterend stallencomplex gerealiseerd met de volgende faciliteiten:

Paardenhotel faciliteiten

• 12 eersteklas paardenboxen van 3 x 3,5 mtr standaard voorzien van stro (of op verzoek zaagsel)
• Basis-sportbrokken van Masters en hooi als voer
• Boxen met stromend water
• 1 binnen paardendouche/poetsplaats voorzien van koud en warm water
• 6 buiten poetsplaatsen
• 1 aanspanplaats
• 8 afsluitbare zadelkamers
• 20 weitjes waar de paarden kunnen grazen en overnachten à € 10,00 per nacht
• Gelegen langs de Veluwetrail en tal van ruiter- & menroutes
• Sfeervolle blokhut voorzien van houtkachel en terras met picknicktafel
• Directe verbinding naar routes achter het hotel zonder verharde weg

Paardrijden op de Veluwe

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel ligt midden op de Veluwe en heeft maar liefst 15.000 ha. bosgebied als achtertuin. U rijdt via een onverhard pad achter het hotel zo het bos in. Het hotel is omgeven door kilometerslange ruiterpaden. Voor het aangespannen rijden zijn er routes door de bossen zoals de Veluwe Trail. Deze bekende route loopt op steenworp afstand langs het hotel. Kortom; de ideale plek voor een onvergetelijk tocht door de bossen, over heidevelden of de uitgestrekte zandverstuivingen, die nog steeds te vinden zijn op de Veluwe. Bij de stallen van ons paardenhotel is een sfeervolle blokhut waar u onder het genot van een drankje kunt uitrusten van de intensieve rit. En wat is er nu fijner om de dag af te sluiten met een goed diner en een verkwikkende nachtrust?

Bekijkt u hier alvast de mogelijkheden voor een mooie route over de Veluwe met de knooppuntenroutes. Als u op de afbeelding klikt kunt u op de website de route samenstellen: (Knooppunt 100 is ons hotel.)

Paardenhotel in de pers

De afgelopen tijd is het paardenhotel door veel magazines uit de ruitersport getipt als unieke locatie voor een weekend weg. Bekijk hier een aantal van deze mooie artikelen:

Boek een Ruiterarrangement & stal of weide 

Kies uit onze Ruiterarrangementen en boek een overnachting in ons hotel met het gebruik van de paardenstallen van ons paardenhotel. De prijs voor logies van uw paard inclusief stro en voer bedraagt € 30,00 per paard per nacht. Het gebruik van een van de buitenweides is € 10,- per paard per dag. 

Heeft u geen eigen paard, maar wilt u wel genieten van de Veluwe en onze faciliteiten? Wij hebben een goede samenwerking met Stal Jacobs waar u in de gelegenheid bent om paarden te huren. U kunt rechtstreeks met hun contact opnemen via www.staljacobs.nl of 0342-435645.

Paardenhotel op Facebook

Bekijk het online gastenboek van Paardenhotel de Cantharel via de eigen Facebookpagina. Hier krijgt u een impressie van de locatie maar kunt u ook ervaringen en foto's van gasten vinden die het paardenhotel al hebben bezocht. 

Bekijk ook