Wandeling

14 januari 2016 - Samen met de organisatie van de Vierdaagse Apeldoorn organiseren wij elke derde zaterdag van de maand een begeleide wandeltocht over de Veluwe. Je wandelt met de groep ongeveer 1,5 uur en krijgt uitleg over de omgeving en wandeltips voor onderweg. Voorafgaand aan het programma en na die tijd kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een cappuccino met huisgemaakt appelgebak of van een diner met streekproducten! Klik hier voor meer informatie.

Toerist in Eigen Stad

7 januari 2016 - In het weekend van zaterdag 16 & zondag 17 januari 2016 opent Apeldoorn haar deuren voor eigen inwoners! Tijdens het evenement ‘Toerist in Eigen Stad’ laten Apeldoornse bedrijven zien wat zij te bieden hebben en kun je bijvoorbeeld voor een scherpe prijs overnachten, lunchen en dineren, cocktails proeven en nog veel meer. Ook wij doen mee! Voor meer informatie klik hier.

Kinder Kookworkshop

28 december 2015 - Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar organiseert Valk Vers een gezellige en leerzame kookworkshop. Tijdens deze creatieve middag ga je samen met de koks aan de slag met Veluwse streekproducten. In groepjes maak je 3 gerechten, die je zelf mag opeten. Ook doe je mee aan de wedstrijd van het mooiste versierde toetje. Ter afsluiting krijg je een heus kookdiploma en goodiebag!

Datum: Woensdag 13 januari 2016 van 14.00 tot 17.00 uur
Locatie: Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel
Prijs: € 17,50 p.p.

Reserveren kan via valkverskids@vandervalkapeldoorn.nl Voor meer informatie, bel 055 - 541 44 55.

De kookworkshop op woensdag 13 januari is volgeboekt. De eerstvolgende kinder kookworkshop vindt plaats op woensdag 24 februari.

Proef de Winter

23 november 2015 - De donkere dagen voor de kerst culinair beleven op een intiem plekje midden in het bos. In december zetten wij weer onze outdoortent op! Na een kleine wandeling vanaf het hotel ontvangen gastvrouw Inge en chef-kok Heine de gasten voor een onvergetelijke avond aan de sfeervolle table d’hote. Er wordt een mooi menu geserveerd met winterse producten uit eigen tuin en van onze lokale leveranciers.

Meer info

Duurzaam autorijden

24 november 2015 - De Cantharel is een regionale samenwerking aangegaan met Apeldoorns bedrijf Chargepoint om het elektrisch rijden in regio Apeldoorn verder te stimuleren.

De Cantharel hecht grote waarde aan duurzaamheid en wil graag een bijdrage leveren om groen autorijden in de regio mogelijk en voor veel meer mensen toegankelijk te maken. Gasten kunnen vanaf nu hun elektrische auto gratis opladen bij het hotel.

Met de komst van 8 nieuwe laadpunten – naast 2 reeds bestaande elektrische laadpunten - bij de Cantharel zijn er nu in totaal circa 30 openbaar toegankelijke laadpunten in Apeldoorn met minimaal 3,7 kWh laadvermogen. Dit is een stijging van meer dan 30%.

Sinterklaas

20 november 2015 - Amerigo, de enige echte trouwe viervoeter van Sinterklaas, logeert zondag 29 november bij de paardenstallen van Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel. Sinterklaas is ontzettend verheugd dat Amerigo een nachtje mag logeren in het bijzondere paardenhotel op de Veluwe. Zo kan Amerigo eventjes goed uitrusten in een luxe stal tijdens deze drukke Sinterklaasweken.

Bezoek Amerigo op stal bij paardenhotel de Cantharel

Iedereen is van harte welkom van 10.00-12.00 uur en 16.00-18.00 uur om een kijkje te komen nemen bij Amerigo op stal. Neem een mooie tekening mee om bij de stal van Amerigo op te hangen. Of breng een wortel voor hem mee, want deze vindt Amerigo erg lekker. De stallen van het paardenhotel vind je aan de rechterachterzijde van de parkeerplaats van de Cantharel.

Sinterklaasfeest bij de Cantharel

Tussen 12.00 en 16.00 uur is Amerigo met Sinterklaas op pad. Sinterklaas heeft beloofd om deze zondagmiddag ook nog een bezoek te brengen aan de Cantharel. De Cantharel organiseert daarom een speciale Sinterklaasmiddag. Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit grote feest.

De feestzaal gaat open om 14.00 uur. Om 14.30 uur start het programma en duurt tot ongeveer 16.00 uur. Deelname is uitsluitend mogelijk na aanmelding. U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar FCCantharel@gmail.com. Vermeld hierbij met hoeveel personen u komt, hoeveel kinderen (jongens/meisjes) en de leeftijden van de kinderen. Deelname is kosteloos.
Uiterste inschrijfdatum is donderdag 26 november.

Spirit of Winter buitenfair

4 november 2015 - Spirit of Winter is een uniek evenement dat plaatsvindt van 18 tot en met 22 november in de tuin van Paleis Het Loo. In een koninklijk winterse setting presenteren ruim honderdvijftig deelnemers een diversiteit aan producten en diensten. Van curiosa, antiek, inrichting en lifestyle tot heerlijke seizoensgerechten.

Net als vorig jaar verzorgt de Cantharel de culinaire invulling van deze buitenfair. Ook hebben wij een heerlijk arrangement samengesteld inclusief entree tot Spirit of Winter.

Bezoekers van Spirit of Winter kunnen ook het paleis, de stallen en tuinen van Paleis Het Loo bewonderen. Absoluut de mooiste en gezelligste winterfair van Nederland!

 

Roots in the Woods Festival

9 oktober 2015 - Roots in the Woods brengt van 9 tot en met 25 oktober ruim twee weken lang een ode aan de herfst op de Veluwe. Verspreid over de Veluwe wordt een mix van muziek, theater, cultuur, kinderactiviteiten en Veluwse culinaire specialiteiten gepresenteerd.

Voor meer informatie zie http://rootsinthewoods.nl/

Vegetarische Restaurantweek

1 oktober 2015 - Van 5 tot en met 11 oktober is het Vegetarische Restaurantweek. Ook wij serveren tijdens deze week een heerlijk en aantrekkelijk geprijsd vegetarisch menu. Voor reserveringen kun je ons bellen via 055 – 541 44 55.

Meer informatie over de Vegetarische Restaurantweek kun je vinden op http://www.devegetarischerestaurantweek.nl/

Dag van de duurzaamheid

30 september 2015 - Op vrijdag 9 oktober vieren we in Apeldoorn de Dag van de Duurzaamheid in de oude Zwitsalfabriek aan de Vlijtseweg. Wij verzorgen met onze mobiele keuken vegetarische gerechtjes. 

Bezoekers kunnen workshops volgen, zoals kunst maken van afval en eten uit de natuur. Daarnaast worden er speciale routes uitgezet: hoe kunnen materialen duurzaam geproduceerd, gebruikt en hergebruikt worden, zodat er (vrijwel) geen restafval meer ontstaat? Dit geldt voor bijvoorbeeld papier en plastic, maar ook voor minder voor de hand liggende materialen. Bovendien zal dit jaar een duurzame jonge held gekozen worden: we dagen basisschool jongeren uit om een plan in te dienen waarmee je “rijk” kunt worden van rommel. Er is ook dit jaar dus weer van alles te zien, te ruiken, te proeven, kortom: te beleven.

Deelname is gratis, zowel voor publiek als voor duurzame ondernemers, kunstenaars en initiatiefnemers. Aanmelden kan door een mail te sturen aan dvdd.apeldoorn@gmail.com.

De Cantharel helpt een hartje

16 september 2015 - Kom lunchen of dineren midden in de prachtige natuur bij van Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel. Op zondag 27 september a.s. kunt u op een bijzondere buitenlocatie genieten van een lunch of diner én steunt u tegelijkertijd onderzoek naar hart- en vaatziekten bij vrouwen.

Steun het vrouwenhart

Wereldwijd zijn hart- en vaatziekten doodsoorzaak nummer 1 bij vrouwen. Elke dag halen hart- en vaatziekten honderden levens overhoop. Geen andere ziekten slaan zo vaak, zo onherroepelijk en zo onverwachts toe. Signalen dat er iets mis is met het hart of vaten zijn bij vrouwen vaak minder duidelijk dan bij mannen. Ze worden regelmatig over het hoofd gezien of niet herkend. Hierdoor overlijden helaas nog teveel vrouwen onverwachts en veroorzaakt dit onnodig verdriet bij dierbaren.

Bekijk hier meer informatie.

Roots in the Woods diners 

8 september 2015 - Vier de herfst tijdens onze Roots in the Woods diners op 16,17,18,23,24 oktober en 6 november! Geniet van een heerlijk culinair 4-gangen wilddiner met gebruik van verse seizoensproducten van lokale streekproducten. 

4-gangen wilddiner
Wij bieden bij het ondergaan van de zon een culinair 4-gangen wilddiner aan om 18.00 uur tot 22.00 uur. Het diner inclusief aperitief, wijnen, water en koffie kost €50,00 p.p.

Bereikbaarheid
‘De Eikelhut’ ligt midden in de Veluwse bossen en zullen wij met een huifkar bezoeken. Wij ontvangen u om 17.30 uur bij het hotel alweer wij met de gehele groep zullen vertrekken. 

Reserveren
Voor algemene beschikbaarheid, informatie en reserveringen kunt u contact opnemen met onze collega’s via 055-5414455 of per mail info@vandervalkapeldoorn.nl.

DE DINERS ZIJN VOLGEBOEKT. ER IS NOG BESCHIKBAARHEID VOOR DE LUNCH OP ZONDAG 1 NOVEMBER A.S.

Zonnig cadeautje van de Cantharel!

17 aug 2015 - Zonnig nieuws voor alle toeristen en inwoners van Apeldoorn en omstreken. In het kader van 125 jaar Van Gogh zijn er in mei ruim 1.000.000 zonnebloemzaadjes gezaaid op de historische enk achter Hotel de Cantharel. Nu 3 maanden later is het veld bezaaid met een prachtige gele gloed en kan iedereen een gratis bosje bloemen oogsten! Gewoon, om dat we het leuk vinden!

Op deze manier kunnen we een keer iets extra’s doen en wordt het Van Gogh 125 jaar thema nog verder bekend ook onder de lokale gasten van de Veluwe. Iedereen mag komen. Alle inwoners van de Veluwe, bezoekers van het Kröller-Müller Museum, Apenheul, Juliana Toren, Paleis het Loo etc. etc.

Zonnebloemen plukken is geheel gratis. Met het plukken van een bosje mag een vrijwillige donatie gegeven worden die ten goede komt aan stichting IVN Apeldoorn. Geheel vrijblijvend!  Zij zetten zich in voor natuureducatie en met elkaar willen wij het historische karakter van de enk, wandelen en fietsroutes in Apeldoorn en omstreken nog meer onder de aandacht brengen aan gasten en wandelaars.   

Culinair nazomerweekend op de mooiste plek van de Veluwe!

30 juli 2015 - Droomt u even met ons mee... ‘U fietst op een zonnige nazomerdag over de prachtige Hoog Buurlose heide! In de verte doemt het imposante zendgebouw van Radio Kootwijk op, een indrukwekkend beeld. Al verder fietsend over het slingerende fietspad ziet u links en rechts de heidevelden overgaan in de uitgestrekte zandverstuivingen. Een groepje reetjes steekt de weg over alsof het de Afrikaanse savanne is... En daar staat langs de bosrand op de zandverstuiving een bijzondere outdoortent waar een barbecue staat te roken!’

Droom & proef met ons de nazomer van 3 t/m 6 september midden op zandverstuiving ‘de Braamberg’ nabij Hoog Buurlo! Geniet van een heerlijk ontbijt, picknicklunch of een nazomer 4-gangen diner met gebruik van verse seizoensproducten van lokale streekproducten.

Bekijk hier meer informatie. 

Top 100: Beste terras van Nederland

6 juli 2015 - Wij staan dit jaar op de 51e plaats in de Misset Horeca Terras Top 100! Ieder jaar organiseert de Misset Horeca de Terras Top 100. Ongeveer vierhonderd terrassen meldde zich dit jaar aan voor de Terras Top 100. Bekijk  onze oorkonde. 

Sporthotel voor WK beachvolleybal! 

24 juni 2015 - Het WK Beachvolleybal is hét sportevenement van de zomer van 2015 in Apeldoorn! In het hart van de stad, midden op het Marktplein, werkt de wereldtop zich in het zweet op weg naar die felbegeerde titel, die bij de heren in Nederlandse handen is. In ons hotel verblijven tachtig topsporters. Met twee trainingsvelden in de achtertuin kunnen deelnemers optimaal trainen bij ons in het hotel.

70 jaar bevrijding 

5 mei 2015 - Op 5 mei 2015 is het 70 jaar geleden dat Nederland officieel bevrijd! Op zaterdag 9 mei komen de Cananadese Veteranen naar Apeldoorn met een prachtige streetparade. Wij zijn er bijzonder trots op dat wij, naast de Canadese veteranen, de Prime Minister van Canada Mr. Stephen Harper en zijn vrouw hebben mogen ontvangen in ons hotel. Een bijzondere herinnering!