Veluwe

Radio Kootwijk

Het monumentale Radio Kootwijk

In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale Radio Kootwijk.

Het voormalige zendstation vormde in de eerste helft van de 20ste eeuw een belangrijke communicatieverbinding tussen zijn toenmalige koloniën, met name Nederlands-Indië. Met de bouw van het eclectische gebouw werd gestart in 1918. Nu bijna 100 jaar later is Radio Kootwijk, dat valt onder Staatsbosbeheer, een evenementen- en vergaderlocatie met een totaal eigen karakter. Voor ondernemingen en instellingen een unieke ‘high-impact’ evenementenlocatie. Voor publiek een indrukwekkend cultuurhistorisch monument. Het gebouw is ook te bezoeken via een rondleiding of op eigen gelegenheid tijdens openstellingsdagen. Deze informatie kunt u vinden via www.staatsbosbeheer.nl

De weg er naar toe, het imposante hoofdgebouw, de rust, de ruimte en de natuur;
Het is ruimte die je raakt!

De Theaterloods

Te midden van een schitterend natuurgebied op de Veluwe, op het terrein van het voormalig Zendstation Radio Kootwijk staat De Theaterloods; het inspiratiehuis voor werk, leven en liefde. De plek waar cultuur en natuur samenkomen en een unieke belevenis vormen. De Theaterloods is iedere eerste zondag van de maand open voor publiek met inspirerende culturele programma’s, hei sessies en (h)eerlijk eten. De plek om uit te waaien, te lounchen en geïnspireerd te worden!

https://detheaterloods.nl/radio-kootwijk/ 

Afstand vanaf het hotel: 4,0 km

Ontdek ook