Veluwe

Radio Kootwijk

Het monumentale Radio Kootwijk

In het hart van de Veluwe maken de bomen van Nederlands grootste bosgebied opeens plaats voor een groot open gebied van heidevelden en zandverstuivingen: het Kootwijkerzand. Met een oppervlakte van 700 hectare is het Kootwijkerzand de grootste actieve zandverstuiving van West-Europa. In het midden bevindt zich het monumentale zendstation Radio Kootwijk.

Glooiende heuvels zover het oog reikt, sporen van edelherten en wilde zwijnen en roofvogels die zweven boven de open vlakte. De leegte van zand en heide maakte het Kootwijkerzand bij uitstek geschikt voor Radio Kootwijk: het zendstation dat in de jaren twintig van de vorige eeuw werd gebouwd voor radiotelegrafisch contact met toenmalig Nederlands-Indië. Het imposante gebouw, dat het midden houdt tussen een tempel en een sfinx, contrasteert prachtig met de lege, woeste omgeving.

De Theaterloods

Te midden van een schitterend natuurgebied op de Veluwe, op het terrein van het voormalig Zendstation Radio Kootwijk staat De Theaterloods; het inspiratiehuis voor werk, leven en liefde. De plek waar cultuur en natuur samenkomen en een unieke belevenis vormen. De Theaterloods is iedere eerste zondag van de maand open voor publiek met inspirerende culturele programma’s, hei sessies en (h)eerlijk eten. De plek om uit te waaien, te lounchen en geïnspireerd te worden!

https://detheaterloods.nl/radio-kootwijk/ 

Afstand vanaf het hotel: 4,0 km

Ontdek ook