Veluwe

Hotel Hoge Veluwe

Altijd al een bezoekje willen brengen aan Nationaal Park ‘De Hoge Veluwe’? Genieten van eindeloze wandelingen of fietstochten door de prachtige natuur? Aanschouw schitterende flora en fauna en combineer uw bezoek met een arrangement bij Van der Valk Apeldoorn, het Hotel op de Hoge Veluwe. Een ideale mix van natuur, avontuur en comfort.

Bekijk onze fietsarrangementen of neem uw eigen fiets mee. In ’t Buitenhuisje naast ons hotel krijgt u alle informatie over fiets- en wandelroutes. Zo kunt u gemakkelijk uw ideale route bepalen en volop genieten van de Veluwe, de achtertuin van ons hotel.

Een overzicht van onze kamers

Het Nationale Park; absoluut een bezoek waard

Het Nationale Park de Hoge Veluwe is het grootste actief beheerde natuurgebied in particulier bezit in Nederland en bestaat uit 5.400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand (totaal oppervlakte van de Veluwe is maar liefst 91.200 ha!).
Samen met het Kröller-Müller Museum, de beeldentuin en het Jachthuis Sint Hubertus vormt het Park een unieke combinatie van natuur, kunst en architectuur. Naast rust en ruimte is er ook veel te doen in het Park. Voor zowel jong als oud worden er regelmatig vele sportieve, culturele en educatieve activiteiten georganiseerd. En wist u dat De Hoge Veluwe:

  • Een natuurgebied is vol zeldzame dieren en planten
  • Volledig zonder overheidssubsidie opereert
  • De mogelijkheid biedt om het gebied per fiets of safari te verkennen

Kortom, in Nationale Park de Hoge Veluwe valt genoeg te ontdekken!

Overnachten in luxe; Hoge Veluwe hotel

Wilt u graag een keer naar het Nationaal Park en overnachten in een hotel bij de Hoge Veluwe? Dan zit u bij Hotel Apeldoorn-de Cantharel op de juiste plek! Boekt u een kamer of arrangement? Dan profiteert u van de volgende voordelen:

  • 5 verschillende soorten comfort kamers met luxe faciliteiten
  • 5 luxe en ruime suites met prachtig uitzicht
  • 2 soorten familiekamers
  • Op fietsafstand van het Nationale Park de Hoge Veluwe
  • Gratis teogang tot een luxe wellness met sauna, stoombad en meer
  • Diverse culinaire mogelijkheden: van buffet tot à la carte

Op 7 kilometer van het Nationale Park vindt u ons hotel bij De Hoge Veluwe. Het natuurpark is binnen een kleine 10 minuten te bereiken. Maak een keuze tussen uw wandelschoenen of spring op de fiets en ontdek actief het park. Met ruim 40 kilometer aan fietspaden kunt u toeren door de bossen, heidevelden en de stuifzandlandschappen van het park. U kunt kiezen uit verschillende fietsroutes of volg de ANWB-paddenstoelen naast de fietspaden. Wanneer u terug keert in het hotel krijgt u de kans om heerlijk te ontspannen. Bekijk bij ons hotel  de Hoge Veluwe arrangementen om optimaal te genieten van uw verblijf.

Profiteer van alles-in-een!

Een natuurpark vol verhalen

Heeft u ooit weleens gehoord van het echtpaar Anton en Helene Kröller-Müller? Van dit in 1988 getrouwde stel is het Nationale Park De Hoge Veluwe het bijzondere nalatenschap. Anton zocht naast zijn drukke baan rust in de natuur en stichten daarom zijn eigen landgoed: De Hooge Veluwe. Het echtpaar vond het belangrijk dat natuur en kunst samengebracht werd. Dit is goed zichtbaar in de beeldentuin van het Kröller-Müller. Ook in de rest van het park vindt u verschillende kunstuitingen. Bent u een echte cultuurliefhebber? Dan kunt u dit gemakkelijk combineren met een hotel op De Hoge Veluwe. Hotel Apeldoorn-de Cantharel is perfect gelegen om natuur te combineren met kunst. Altijd al een bezoekje willen brengen aan het Kröller-Müller museum? Wist u dat hier bijna 90 schilderijen en 180 tekeningen van Vincent van Gogh hangen? Het Kröller-Müller is het tweede huis van deze bekende kunstschilder! Daarnaast zijn er nog veel meer kunstwerken te bewonderen op De Hoge Veluwe. Het museum is omringt door een van de grootste beeldentuinen van Europa. Tussen de natuur vindt u verschillende moderne beeldhouwkunst. Kortom, u kunt hier genieten van de natuur en de kunst die door het Kröller-Müller echtpaar goed is samengebracht.