Veluwe

Een weekendje weg naar Apenheul? Hotel Apeldoorn – de Cantharel!

Heeft u altijd al eens willen rondlopen tussen meer dan 300 apen? Dat kan in Apenheul! Het begon allemaal in de jaren zestig… Een fotograaf kocht twee dwergaapjes in een dierenwinkel die zich vervolgens voortplantte. Dit leidde tot het ontstaan van Apenheul: een park waar apen gelukkig zijn én los kunnen lopen. Dit maakt het ook speciaal voor de bezoekers, die nu oog in oog met apen staan. Wilt u dit ook meemaken? Maak uw uitje extra gezellig en blijf overnachten in hét Apenheul hotel van Apeldoorn: Van der Valk – de Cantharel. U kunt met het gezin genieten in een van onze ruime familiekamers. Apenheul ligt slechts op 10 minuten rijafstand van ons hotel!

Benieuwd naar onze familiekamers?

Apenheul: het leukste uitje op de Veluwe

Wist u dat de helft van de apen in Apenheul losloopt tussen de bezoekers? Sommigen springen zelfs op uw schouder! Er zijn ook apen die niet los kunnen rondlopen, zoals de Gorilla’s en Orang-Oetans. Over deze apen komt u van alles te weten door presentaties van de verzorgers. Wilt u de apen goed kunnen bestuderen? Neem dan ook een kijkje in de apenboom! Hier loopt u samen met de apen tussen de takken van de bomen en spot u veel verschillende soorten apen. Dan beseft u pas écht hoe dichtbij de bewoners van Apenheul bij ons, mensen, staan. Voordat jullie terugkeren, kan iedereen zich altijd nog uitleven in het Na-aaphuis. Want zelf de aap uithangen is leuk voor iedereen!

Openingstijden en prijzen 2020

Apenheul is van 4 april t/m 1 november dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur en in de zomermaanden van 9.00 tot 18.00 uur. Boekt u niet het arrangement ‘Familieplezier op de Veluwe’? Dan moet u los nog een entreekaartje kopen. Op de website van de Apenheul vindt u meer informatie over onder andere de prijzen en de routebeschrijving.

En nog meer…

Combineert u tijdens een weekendje weg Apenheul met Hotel Van der Valk Apeldoorn – de Cantharel? Dan kunt u niet alleen genieten van een dagje tussen de apen, maar van nog veel meer! Voor kinderen van 0 tot 10 jaar is kinderpretpark Julianatoren één groot feest. Er zijn tal van leuke attracties en gezellige evenementen. Of breng een bezoekje aan Paleis Het Loo in de prins- en prinsessensferen. Kortom, genoeg mogelijkheden voor een gezellig dagje uit met het hele gezin.

Wilt u ook een weekendje weg naar de Veluwe? Bekijk dan het totaalaanbod aan arrangementen en boek uw verblijf bij Van der Valk Hotel Apeldoorn – de Cantharel. Een unieke ervaring voor jong en oud!

Bekijk hier al onze arrangementen