Outdooractiviteiten

Fietsen op de Veluwe

Als hotelgast van Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel bent u binnen enkele minuten op de Veluwe, waar u eindeloos kunt genieten van de natuur. Al wandelend, met uw eigen fiets of met een van onze huurfietsen. Het is niet toegestaan om alleen gebruik te maken van onze parkeerplaats als u geen hotelgast bent. 

Fietsverhuur

De Veluwe is de fietsregio van Nederland! De prachtige natuur met bossen, heide en zandverstuivingen zijn voor iedere fietser een feest. Wij verhuren de volgende fietsen bij 't Buitenhuisje:

 • Reguliere fietsen (€ 10,00 per fiets per dag)
 • Elektrische fietsen (€ 25,00 per fiets per dag)
 • Mountainbikes (€ 20,00 per fiets per dag)
 • E-mountainbikes (€ 30,00 per fiets per dag)
 • E-fatbikes (€ 37,50 per fiets per dag) (tijdelijk niet op voorraad)

Op verzoek kunnen wij ook kinderfietsen verzorgen. Wij adviseren u om de fietsen direct bij uw online boeking mee te reserveren vanwege de grote vraag. Wilt u liever telefonisch een fiets bij reserveren, belt u dan met de hotelreceptie via 055-5414455.

Reserveer hier

Fietsknooppuntennetwerk

Samen met IVN Apeldoorn en Route.nl heeft het hotel een aantal mooie fietstochten samengesteld die vanuit het hotel vertrekken. De routes zijn allemaal op basis van het fietsknooppuntennetwerk gemaakt en dus zeer makkelijk in gebruik. 

 1. Route.nl Rondje Veluwse Stoomtrein (25 km, speciaal voor gezinnen)
 2. IVN fietsroute Kootwijk (35 km)
 3. IVN fietsroute Kroondomeinen (42 km)
 4. Route.nl De groene long van Apeldoorn (44 km)
 5. IVN fietsroute IJsselvallei (50 km)
 6. Route.nl Door de weelderige bossen naar het Garderense veld (51 km)
 7. IVN fietsroute Posbank (60 km)
 8. IVN fietsroute Staverden (61 km)
 9. IVN fietsroute Planken Wambuis (57 of 66 km)

U kunt de routes via bovenstaande links digitaal en in GPX formaat downloaden en/of uitprinten. U kunt deze (en exclusieve!) routes van IVN ook vinden in de gratis app IVN Routes. Via het zoekscherm kunt u een route zoeken aan de hand van diverse criteria. Alle IVN Routes in deze app zijn offline te gebruiken nadat de route is gedownload. Uiteraard kunnen wij in ons Buitenhuisje ook op maat routes met u samenstellen.

't Veluws Zandsculpturenfestijn

Met  gaat u via bossen, zandverstuivingen en heidevelden naar ’t Veluws Zandsculpturenfestijn, dat ieder jaar plaatsvindt bij de Beeldentuin in Garderen. Hier kunt u zandsculpturen bewonderen (vanaf ca. april t/m eind oktober), inspiratie op doen in de Beeldentuin en shoppen in de woonwinkel. Bovendien kunt u hier het hele jaar terecht voor een heerlijke high tea in Lunchroom de Rozentuin, waar u wordt bediend door “andersbegaafden”. Uiteraard bent u ook welkom voor een kopje koffie of thee met gebak of een lunch. 

Fietsenstalling

Wij hebben een overdekte afgesloten fietsenstalling om uw fiets te stallen.

Video-impressie Veluwe per fiets

Kaarten

Een gedetailleerde fietskaart, met bijzondere routes in verschillende afstanden, is gratis verkrijgbaar bij 't Buitenhuisje. De routes vertrekken allemaal vanuit het hotel en brengen u langs de mooiste plekjes van de Veluwe.

Bekijk ook onze andere outdooractiviteiten:

Handig om te weten

 • Gratis wifi
 • Ideale ligging bij de A1, aan de N304
 • Dichtbij Apeldoorn
 • Gratis parkeren
 • Carpolen en gebruik van de parkeerplaats als niet-hotelgast is niet toegestaan
 • Ruim terras
 • Alleen betalingen met Pinpas of CreditCard