Eten & Drinken

Expositie Frans de Kok

In 'Le Restaurant’ van Van der Valk Apeldoorn hebben we een schitterende permanente expositie van kunstenaar Frans de Kok uit Tilburg.

Frans de Kok werd in 1943 in Tilburg geboren. "Al in het embryostadium wist ik dat ik kunstschilder zou worden", vertelt hij. Na de lagere school ging hij naar de Kunstacademie in Tilburg, waar Frans les had van onder meer Nico Molenkamp, Ru van Rossem en Joop Liesker. 

Op een dag vond de vader van Frans dat het hoog tijd werd dat de jongen voor brood op de plank ging zorgen. Het eerste dat in Frans opkwam was een andere passie, namelijk fotografie. Uiteindelijk heeft Frans 30 jaar lang een eigen fotozaak gerund in Hilvarenbeek, maar al die jaren is hij schilderlessen blijven volgen bij Fons de Kok, een verre bloedverwant.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en van het ene op het andere moment, verbrandde Frans alle schepen achter zich om zich vanuit een caravan full time te richten op zijn schilderpassie.

Het resultaat mag er zijn! De doeken van Frans zijn adembenemend. ‘Le Restaurant’ heeft hiermee een eigentijdse uitstraling, waarbij de gezelligheid en toegankelijkheid van het restaurant gewaarborgd zijn.

Ontdek ook