Duurzaamheid

Samen groen: deel uw duurzame ideeën

Bij Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel is duurzaamheid een belangrijk thema. Wij zijn trots op de groene initiatieven die wij al hebben gerealiseerd en die ons het Green Key Gold Certificaat hebben opgeleverd. Impact creëer je samen. Daarom nodigen wij u uit om uw duurzame ideeën voor ons hotel te delen. Zo kunnen we samen meer impact creëren voor een groene wereld.

Verplicht veld

Onze duurzame initiatieven

Wij hebben al verschillende duurzame initiatieven gerealiseerd die ons het Green Key Gold Certificaat hebben opgeleverd. Op onze pagina over duurzaamheid leest u alles over onze duurzame initiatieven. Hier zijn enkele voorbeelden:

  • Groentetuin: De Cantharel heeft een eigen groentetuin waar producten op biologische wijze worden verbouwd, dus zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Deze producten verwerken wij in verschillende gerechten op onze menukaart: 'van land tot restaurant'.
  • Shitgroup: Als paardenhotel heeft De Cantharel zelf ook verschillende paarden. De mest van deze paarden wordt opgehaald door de Shitgroup en als duurzaam initiatief gebruikt voor champignonteelt. 
  • Kippen: Als je bij De Cantharel als gast verblijft, bestaat de kans dat je één van onze kippen ziet lopen. Deze kippen eten insecten uit onze groentetuin als natuurlijk bestrijdingsmiddel. Daarnaast worden de eieren gebruikt in onze keuken.

Klik hier voor alle informatie over duurzaamheid in ons hotel