Exclusief

Luchtballonvaart met zonsopkomst of -ondergang

De ultieme Veluwe beleving bij zonsopkomst ervaart u bij zonskomst (april t/m oktober) en zonsondergang (juli) tijdens een luchtballonvaart!

Bij het ontwaken van de dag of invallen van de avond wordt u door de piloot en crew ontvangen in de lobby van het hotel. Na een kort welkom door de piloot neemt hij het gezelschap mee naar zijn luchtballon om deze met alle deelnemers vaarklaar te maken. Zodra alles gereed is worden de trossen losgelaten en vaart de ballon mee met de wind. In alle stilte en met opkomende of ondergaande zon is de Veluwe indrukwekkender dan ooit. Na ongeveer een uur vliegen zoekt de piloot een plek om veilig te landen om van daaruit met auto’s terug te keren naar het hotel. Bij de ochtendvaart wacht een feestelijk champagneontbijt en in de avond een glas bubbels in de outdoortent om gezamenlijk deze bijzondere ervaring af te sluiten!    

De vertrektijden gaan mee met de seizoenen en zijn afhankelijk van de zonsopkomst en zonsondergang. Bekijk de verzameltijden in onderstaande blokken. De duur van de ballonvaart is vanaf ontvangst tot na het champagneontbijt/borrel ca. 4 uur.

Aandachtspunten

  • De ballonvaart bieden wij in samenwerking met een externe partij aan. Er zijn twee algemene voorwaarden van toepassing. 
  • Richtlijnen i.v.m. COVID-19: 1,5 meter afstand houden voor en na de landing. Tijdens de vlucht is het dragen van een mondkapje verplicht en dient het gezicht richting het uitzicht gehouden te worden.  
  • Minimale leeftijd voor deelname aan de ballonvaart is 10 jaar en min. 1.20 meter lang.
  • De ballonvaart gaat door bij min. 4 personen. Uiterlijk 24 uur voor vertrek bepalen we of de vlucht door kan gaan. 
  • De piloot bepaalt uiterlijk 12 uur voor vertrek of de vlucht door kan gaan a.d.h.v. de weersvoorspellingen. Voor de ochtendvlucht bepaalt hij dit uiterlijk 21.00 uur de avond ervoor. Voor de avondvlucht uiterlijk 8.00 uur op dezelfde ochtend. Bij geen doorgang krijgt u direct een app/sms met de annulering en worden de kosten gecrediteerd.
  • Bij een gunstige wind kan de luchtballon opstijgen vanaf het land achter het hotel en bij een minder goede wind dan brengt de piloot het gezelschap met de auto naar een goede locatie in de buurt voor vertrek.
  • De genoemde prijs is inclusief een champagneontbijt/glas bubbels bij terugkomst. Indien u al een hotelarrangement inclusief ontbijt heeft gereserveerd dan worden de kosten voor dit ontbijt gecrediteerd.
  • Voor vragen kunt contact opnemen met onze collega's van de outdoorafdeling via outdoor@vandervalkapeldoorn.nl of 06-13710566. 

Reserveer direct online