Exclusief

Luchtballonvaart bij zonsopkomst of -ondergang

De ultieme Veluwe beleving ervaart u tijdens een luchtballonvaart bij zonsopkomst- of ondergang in de eigen 'Cantharel luchtballon'Hierbij geldt dat de piloot uiterlijk 12 uur van tevoren laat weten of de vlucht doorgang kan vinden, rekening houdende met de weersomstandigheden.

Uw ballonvlucht

Bij het ontwaken van de dag wordt u door de piloot en crew ontvangen in de lobby van het hotel. Na een kort welkom door de piloot neemt hij u mee naar de luchtballon om deze met alle deelnemers vaarklaar te maken. Zodra alles gereed is, worden de trossen losgelaten en vaart de ballon mee met de wind. In alle stilte en met opkomende of ondergaande zon is de Veluwe indrukwekkender dan ooit. Na ongeveer een uur vliegen zoekt de piloot een plek om veilig te landen om van daaruit met auto’s terug te keren naar het hotel. In de ochtend wacht u aansluitend een uitgebreid ontbijtbuffet met een glaasje bubbels. Gaat u mee met de avondvlucht? Dan nemen wij wat heerlijke borrelhapjes en drankjes mee voor onderweg!

De vertrektijden gaan mee met de seizoenen en zijn afhankelijk van de zonsopkomst. Bekijk de verzameltijden in onderstaand blok. De duur van de ballonvaart is vanaf ontvangst tot na het ontbijt/de borrel ca. 4 uur.

Voor een romantische vlucht voor 2 personen is er ook een 'Love ballon' beschikbaar vanaf €775,00. Op aanvraag via outdoor@vandervalkapeldoorn.nl kan een verzoek gedaan worden voor een dag en tijd (ochtend/avond). De tip voor een huwelijksaanzoek! 

Aandachtspunten

  • De ballonvaart bieden wij in samenwerking met een externe partij aan. Er zijn twee algemene voorwaarden van toepassing. 
  • Minimale leeftijd voor deelname aan de ballonvaart is 10 jaar en min. 1.20 meter lang.
  • De ballonvaart gaat door bij min. 4 passagiers. De piloot bepaalt uiterlijk 12 uur voor vertrek of de vlucht door kan gaan a.d.h.v. de weersvoorspellingen. Voor de ochtendvlucht hoort u dit uiterlijk om 21.00 uur de avond ervoor. Mocht de vlucht geen doorgang kunnen vinden, ontvangt u direct een app/sms met de annulering en worden de kosten gecrediteerd.
  • Bij een gunstige wind kan de luchtballon opstijgen vanaf het land achter het hotel. Bij een minder goede wind brengt de piloot het gezelschap met de auto naar een goede locatie in de buurt voor vertrek.
  • De genoemde prijs is voor de ochtendvlucht inclusief een uitgebreid ontbijt bij terugkomst. De avondvlucht is inclusief heerlijke borrelhapjes en drankjes voor onderweg. Indien u al een hotelarrangement inclusief ontbijt heeft gereserveerd, worden de kosten voor dit ontbijt gecrediteerd.
  • Voor vragen kunt contact opnemen met onze collega's van de outdoorafdeling via outdoor@vandervalkapeldoorn.nl of 06-13710566. 

Reserveer direct online