Huisje James

Huisje James - een culinaire ervaring

Bourgondiërs in de buurt van Apeldoorn kunnen nu een nieuwe favoriet aan hun lijstje toevoegen. Het idyllische ‘Huisje James’ ligt midden op de Veluwe, in het bos en biedt haar gasten veel meer dan een diner. De kaart is een verrassing, u kiest het aantal gangen en bijpassende wijnen en de chefs verwennen u met mooie gerechten. De ingrediënten komen uit eigen moestuin of van lokale leveranciers. Boekt u een tafel bij restaurant Huisje James? Dan beleeft u een unieke culinaire ervaring. Lees hieronder waarom.

Boek uw tafel bij Huisje James

Huisje James in GaultMillau 2019

Huisje James heeft op 3 december 2018 hoge ogen gegooid in Amsterdam tijdens de presentatie van de culinaire gids GaultMillau 2019. Als nieuwe binnenkomer heeft het restaurant 14.5 punten, twee koksmutsen en de Prijs Plezier Award gewonnen. De award voor het Prijs/plezier-adres is dit jaar voor het eerst uitgereikt en wordt toegekend aan een restaurant dat een bijzondere beleving biedt en ook vriendelijk geprijsd is. De jury zegt: ‘Alles is onderdeel van een zorgvuldig geregisseerde ervaring die je daarna nooit meer vergeet.’ 

Van landhuisje tot luxe restaurant in Apeldoorn

Huisje James is een voormalig landhuisje en ligt verscholen in het bos, aan de rand van de Veluwe. Het landhuisje dankt haar sprookjesachtige uiterlijk aan haar rietgedekte dak en witte raamkozijnen. Door het landelijke exterieur en knusse interieur heeft dit restaurant een luxe uitstraling met een huiskamergevoel. Huisje James is vernoemd naar de voormalige bewoners, de familie James. De familie James had een passie voor oldtimers en beschikte tevens over een grote schuur, waar de oldtimers werden gerenoveerd. Deze ruimte is omgebouwd tot de ‘De Werkplaats’ en is onderdeel van de complete Huisje James-ervaring. De Werkplaats dient nu namelijk als gezellige en sfeervolle ontvangstruimte. Dineert u bij restaurant Huisje James? Dan wordt u hier eerst warm ontvangen met een glaasje bubbels en een aperitief. Hierna wordt u naar uw tafel gebracht bij voor uw diner. Na afloop sluit u de avond af met een digestief en/of koffie bij de open haard. In de zomer kunt u tevens dineren op het ruime terras in het bos.

Huisje James; De Veluwe op haar best

Huisje James is trots op haar roots. Daarom wordt er zoveel mogelijk gewerkt met Erkende Veluwse streekproducten en producten van eigen grond. Wist u bijvoorbeeld dat de groenten en kruiden zowel van eigen grond komen én gecertificeerd zijn als Erkend Veluws Streekproduct? Daarnaast worden de overige producten door lokale leveranciers geleverd. De chefs kiezen bewust voor een nauwe samenwerking met de lokale leveranciers om de kwaliteit van de producten te waarborgen én om op de hoogte te zijn van de oorsprong van de producten. En dit proeft u.

De kaart bestaat uit de culinaire klassiekers, maar dan met een eigen twist. Indien uw gezelschap uit meer dan 8 personen bestaat, serveren wij een speciaal menu!

Een feestelijk einde van de avond

Woont u in Apeldoorn? Dan kan James on Wheels u ophalen én aan het einde van de avond terugbrengen. James on Wheels is een prachtige old timer en maakt uw ervaring bij Huisje James helemaal af. De gasten die niet in Apeldoorn wonen kunnen blijven slapen in het naastgelegen hotel. Met 5 soorten luxe suites, 5 soorten luxe kamers, 2 soorten familiekamers en 1 landhuis zit er vast een geschikte kamer voor u bij!

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden