Huisje James

Huisje James - een culinaire ervaring

Huisje James is geopend voor een gastronomisch 5 of 6 gangen verassingsmenu!

Boek uw tafel bij Huisje James

Bourgondiërs in de buurt van Apeldoorn kunnen nu een nieuwe favoriet aan hun lijstje toevoegen. Het idyllische ‘Huisje James’ ligt midden op de Veluwe, in het bos en biedt haar gasten veel meer dan een diner. De kaart is een verrassing, u kiest het aantal gangen en bijpassende wijnen en de chefs verwennen u met mooie gerechten. De ingrediënten komen uit eigen moestuin of van lokale leveranciers. Boekt u een tafel bij restaurant Huisje James? Dan beleeft u een unieke culinaire ervaring. Lees hieronder waarom.

Huisje James in Michelingids 2020

Huisje James heeft op 13 januari 2020 een eerste vermelding ontvangen in de nieuwe Michelingids van 2020. Huisje James ontvangt 2 bestekjes, die roodgekleurd zijn waarmee het restaurant extra beoordeeld is als ‘aangenaam’. De inspecteur schrijft:

‘Begin met een aperitief rond het haardvuur van de oude werkplaats. Vervolgens begeleidt men u naar de villa. Het rieten dak, de intieme sfeer en mooie kunst… Wat een gezellig restaurant! Het verrassingsmenu combineert klassieke toppers met moderne verrassingen. Een fijne aanpak van (ook eigen) streekproducten.’

Dat is in korte tijd de tweede culinaire vermelding, want op 2 december 2019 ontving Huisje James voor het tweede jaar op rij een vermelding in de culinaire gids GaultMillau 2019. Het restaurant is dit jaar gegroeid van 14,5 naar 15 punten en van twee naar drie koksmutsen. De jury zegt: ‘Een diner in dit bijzondere restaurant in het bos is, zonder al teveel weg te willen geven, als binnenstappen in een sprookje voor een avond. Maar ook culinair gebeurt hier absoluut iets bijzonders en ze verdienen dit jaar een derde koksmuts.’ Ook is het restaurant benoemd tot lievelingsadres, aldus de jury: ‘een restaurant waar zij na elk bezoek liefst de volgende dag al weer zouden terugkeren. Bijvoorbeeld vanwege de bijzondere gezellige sfeer, de prachtige ambiance, de hartverwarmende gastvrijheid, enz.’

Van landhuisje tot luxe restaurant in Apeldoorn

Huisje James is een voormalig landhuisje en ligt verscholen in het bos, aan de rand van de Veluwe. Het landhuisje dankt haar sprookjesachtige uiterlijk aan haar rietgedekte dak en witte raamkozijnen. Door het landelijke exterieur en knusse interieur heeft dit restaurant een luxe uitstraling met een huiskamergevoel. Huisje James is vernoemd naar de voormalige bewoners, de familie James. De familie James had een passie voor oldtimers en beschikte tevens over een grote schuur, waar de oldtimers werden gerenoveerd. Deze ruimte is omgebouwd tot de ‘De Werkplaats’ en is onderdeel van de complete Huisje James-ervaring. De Werkplaats dient nu namelijk als gezellige en sfeervolle ontvangstruimte (tijdelijk niet i.v.m. corona). Dineert u bij restaurant Huisje James? Dan wordt u hier eerst warm ontvangen met een glaasje bubbels en een aperitief. Hierna wordt u naar uw tafel gebracht bij voor uw diner. Na afloop sluit u de avond af met een digestief en/of koffie bij de open haard. In de zomer kunt u tevens dineren op het ruime terras in het bos.

Huisje James; De Veluwe op haar best

Huisje James is trots op haar roots. Daarom wordt er zoveel mogelijk gewerkt met Erkende Veluwse streekproducten en producten van eigen grond. Wist u bijvoorbeeld dat de groenten en kruiden zowel van eigen grond komen én gecertificeerd zijn als Erkend Veluws Streekproduct? Daarnaast worden de overige producten door lokale leveranciers geleverd. De chefs kiezen bewust voor een nauwe samenwerking met de lokale leveranciers om de kwaliteit van de producten te waarborgen én om op de hoogte te zijn van de oorsprong van de producten. En dit proeft u.

De kaart bestaat uit de culinaire klassiekers, maar dan met een eigen twist. Indien uw gezelschap uit meer dan 8 personen bestaat, serveren wij een speciaal menu!

Een feestelijk einde van de avond

Woont u in Apeldoorn? Dan kan James on Wheels u ophalen én aan het einde van de avond terugbrengen. James on Wheels is een prachtige old timer en maakt uw ervaring bij Huisje James helemaal af. De gasten die niet in Apeldoorn wonen kunnen blijven slapen in het naastgelegen hotel. Met 5 soorten luxe suites, 5 soorten luxe kamers, 2 soorten familiekamers en 1 landhuis zit er vast een geschikte kamer voor u bij!

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden

Wij accepteren in ons hotel en restaurants geen contante betalingen, maar alleen PIN of card betalingen.