Huisje James

Huisje James - een culinaire ervaring

Huisje James is geopend voor een gastronomisch 6 gangen verrassingsmenu!

Boek uw tafel bij Huisje James

Bourgondiërs in de buurt van Apeldoorn kunnen een nieuwe favoriet aan hun lijstje toevoegen. Het idyllische ‘Huisje James’ ligt midden op de Veluwe, in het bos en biedt haar gasten veel meer dan een diner. De kaart is een verrassing, u kiest het aantal gangen en bijpassende wijnen en de chefs verwennen u met mooie gerechten. De ingrediënten komen uit eigen moestuin of van lokale leveranciers. Boekt u een tafel bij restaurant Huisje James? Dan beleeft u een unieke culinaire ervaring. Lees hieronder waarom.

Huisje James in Michelingids 2020

Huisje James heeft op 13 januari 2020 een eerste vermelding ontvangen in de nieuwe Michelingids van 2020. Huisje James ontvangt 2 bestekjes, die roodgekleurd zijn waarmee het restaurant extra beoordeeld is als ‘aangenaam’. De inspecteur schrijft:

‘Begin met een aperitief rond het haardvuur van de oude werkplaats. Vervolgens begeleidt men u naar de villa. Het rieten dak, de intieme sfeer en mooie kunst… Wat een gezellig restaurant! Het verrassingsmenu combineert klassieke toppers met moderne verrassingen. Een fijne aanpak van (ook eigen) streekproducten.’

Begin 2022 werden we verblijd met wederom een mooie culinaire vermelding, op 14 maart 2022 ontving Huisje James een vermelding in de culinaire gids van Gault&Millau 2022. We hebben opnieuw 15 punten en drie koksmutsen mogen ontvangen. De jury zegt: ‘We genieten van een aperitief bij de open haard, waarna Laurens Samsen en Rick Paardekooper trakteren op gerechten met seizoensingrediënten uit de Veluwse regio en eigen tuin. We verorberen gebraden ree, met verschillende bereidingen van biet en schorseneren die er klassiek mooi mee paren. Het smakenpalet is afgemaakt met fris-tintelende timutpeper uit de Himalaya. Te midden van de skrei met witlof, schuim van ui en olie van gebarbecuede bosui speelt de cèpessaus een absolute glansrol, het is de perfecte aanvulling bij de vis. Bij de niet te krokant gebakken zwezerik weet de chef de structuur mooi te respecteren en de jus met koffie maakt het gerecht eigentijds lekker. Tevreden keren we huiswaarts

Van landhuisje tot luxe restaurant in Apeldoorn

Huisje James is een voormalig landhuisje en ligt verscholen in het bos, aan de rand van de Veluwe. Het landhuisje dankt haar sprookjesachtige uiterlijk aan haar rietgedekte dak en witte raamkozijnen. Door het landelijke exterieur en knusse interieur heeft dit restaurant een luxe uitstraling met een huiskamergevoel. Huisje James is vernoemd naar de voormalige bewoners, de familie James. De familie James had een passie voor oldtimers en beschikte tevens over een grote schuur, waar de oldtimers werden gerenoveerd. Deze ruimte is omgebouwd tot de ‘De Werkplaats’ en is onderdeel van de complete Huisje James-ervaring. 

Huisje James; De Veluwe op haar best

Huisje James is trots op haar roots. Daarom wordt er zoveel mogelijk gewerkt met Erkende Veluwse streekproducten en producten van eigen grond. Wist u bijvoorbeeld dat de groenten en kruiden zowel van eigen grond komen én gecertificeerd zijn als Erkend Veluws Streekproduct? Daarnaast worden de overige producten door lokale leveranciers geleverd. De chefs kiezen bewust voor een nauwe samenwerking met de lokale leveranciers om de kwaliteit van de producten te waarborgen én om op de hoogte te zijn van de oorsprong van de producten. En dit proeft u.

De kaart bestaat uit de culinaire klassiekers, maar dan met een eigen twist. Indien uw gezelschap uit meer dan 8 personen bestaat, serveren wij een speciaal menu!

Een feestelijk einde van de avond

Wilt u uw ervaring helemaal compleet maken? Blijf dan een nachtje slapen in het mooie hotel. Met 5 soorten luxe suites, 5 soorten luxe kamers, 3 soorten familiekamers en 1 landhuis zit er vast een geschikte kamer voor u bij!

Bekijk de overnachtingsmogelijkheden

Wij accepteren in ons hotel en restaurants geen contante betalingen, maar alleen PIN of card betalingen.