Veluwe

Ontdek de Veluwe

Boek een arrangement in ons hotel en ontdek de veelzijdige Veluwe. Beleef nostalgie in paleis Het Loo. Ga aapjes kijken bij de Apenheul. Of maak een prachtige tocht door de natuur. Te voet, op de fiets, te paard of al klimmend. De Veluwe ligt direct achter ons hotel.

Locatie

Paleis Het Loo (beperkt geopend)

Paleis Het Loo is t/m 26 september 2021 BuitenGewoon Open met de stallen en tuinen. Bezoek het een vorstelijke onderkomen van de paarden in de stallen, vlakbij de koetshuizen met de rijtuigen, auto’s en sledes. En loop verder naar de symmetrische paleistuin waar vroeger werd geflaneerd en de fonteinen, de exotische bloemen en planten bewonderd. Dit rijk en royale ‘buiten’ is nog steeds te zien op Paleis Het Loo.

Tot en met september staan er in de paleistuinen en op het Stallenplein een scala aan activiteiten voor jong en oud op het programma. Tijdens de weekenden is er vaak iets extra’s te doen en er zijn veel mooie evenementen gepland voor komend seizoen. Maak jouw dagje uit compleet met een bezoek aan restaurant Prins Hendrik Garage. Op paleishetloo.nl staat alle actuele informatie over openingstijden en activiteiten.

Zomer op Paleis Het Loo
In de zomervakantie is er voor kinderen elke dag iets bijzonders te doen. Er zijn Prinsen- & Prinsessendagen op dinsdag, woensdag en donderdag. Ook al is het jaar een beetje anders dan anders, nog steeds zijn er weer veel leuke shows en activiteiten. Van vrijdag tot en met maandag organiseren we de Zomerdagen. Een actief uitje voor het hele gezin. Volg de speurroute door de tuinen en sluit aan bij de Verhalenpodia met allerlei leuke weetjes. Neem ook je picknick(kleed) mee en zoek een heerlijk plekje in het gras!

Prinsen- & Prinsessendagen: di, woe en do van 20 juli t/m 19 augustus
Ze zijn er weer! Ook deze zomer staat in het teken van prinsen en prinsessen. Trek jouw mooiste jurk of prinsenpak weer aan en kom op dinsdag, woensdag of donderdag naar Paleis Het Loo. Het programma is aangepast aan de corona-maatregelen. Er blijft een heleboel te zien en er is veel om zelf te doen. Spelletjes, theater, een goodiebag om te knutselen, op de foto, dansen en zingen… het kan weer allemaal tijdens de Prinsen- & Prinsessendagen op Paleis Het Loo.

Zomerdagen: vrij t/m ma van 1 juli t/m 29 aug
Zomerdagen op Paleis Het Loo van vrijdag t/m maandag. Extra leuk, voor jong en oud én op royale afstand. Op twee plekken staan vertelpodia. Op het Stallenplein vertellen we alles over paarden, rijtuigen, auto’s en het bijzondere gebouw. In de tuinen hoor je verhalen over hoe Willem III en Mary met hun gasten door de tuin flaneerden en zelfs spelletjes deden, welke bijzondere beelden en fonteinen in de tuin staan en hoeveel werk het is om de tuin zo mooi te houden. Kinderen speuren er ondertussen op los met de speurroute door de tuin. Leg jullie Zomerdag vast op een fotogenieke manier bij een van de gouden schilderijlijsten met koninklijke achtergrond. Dat is ‘Ontspannen op royale afstand’ met een zomers tintje! Voor jong en wat ouder een echte aanrader. Leuke weetjes en mooie verhalen! En er zijn nog veel meer leuke doe-activiteiten.

Nederlandse Gebarentaal
Paleis Het Loo is een plek voor iedereen. Daarom worden diverse activiteiten getolkt in Nederlandse Gebarentaal. Voor de Prinsen- & Prinsessendagen worden op drie donderdagen (5, 12 en 19 augustus) meerdere keren per dag de voorstellingen getolkt in Nederlandse Gebarentaal. En elke laatste zaterdag van de maand worden de Vertelpodia getolkt in de tuinen en op het Stallenplein. Het is niet nodig om apart te reserveren voor de tolk. Een e-ticket voor de betreffende dag is voldoende.