Huidige corona richtlijnen

Fijn dat u ons wilt komen bezoeken! Wij hanteren tot nader bericht onderstaande aangepaste maatregelen. 

Graag vragen wij u rekening te houden met deze maatregelen om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen voor een veilig en vertrouwd verblijf in Hotel Apeldoorn - de Cantharel.

Wij danken u voor het begrip en het vertrouwen in ons hotel!

 Veelgestelde vragen

Is een corona toegangsbewijs verplicht als ik bij jullie verblijf?

Als uitgangspunt gebruiken wij de richtlijnen en aanbevelingen die het RIVM heeft opgesteld. Wij vertrouwen er op dat onze gasten eigen verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de corona maatregelen. Als u bij ons verblijft en daarnaast gebruik maakt van onze faciliteiten zoals het restaurant of onze wellnesstuin, behouden wij ons het recht voor om u te vragen naar uw corona toegangsbewijs. 

Is een corona toegangsbewijs verplicht als ik gebruik wil maken van het restaurant?

Als uitgangspunt gebruiken wij de richtlijnen en aanbevelingen die het RIVM heeft opgesteld. Wij vertrouwen er op dat onze gasten eigen verantwoordelijkheid nemen met betrekking tot de corona maatregelen. Wij behouden ons het recht voor om u te vragen naar uw corona toegangsbewijs.

Is een zelftest voldoende als corona toegangsbewijs?

Een zelftest geeft geen geldig corona toegangsbewijs. Via www.testenvoortoegang.org kun u gemakkelijk een afspraak maken voor een coronatest. Met de uitslag van deze test kunt u een geldige QR-code aanvragen. Deze QR-code kunt u zowel digitaal via de Coronacheck app downloaden of afdrukken via www.coronacheck.nl/print. 

Welke regels gelden er als ik meerdere nachten verblijf?

Als u meerdere nachten bij ons verblijft behouden wij ons het recht voor om u tussentijds te vragen naar uw corona toegangsbewijs.

Kan ik gebruik maken van roomservice zonder corona toegangsbewijs?

Voor roomservice is geen uitzondering gemaakt en is het corona toegangsbewijs verplicht.

Heb ik een corona toegangsbewijs nodig voor het terras?

Als u enkel ons terras bezoekt heeft u geen corona toegangsbewijs nodig.

Is het bezoeken van een Van der Valk hotel veilig?

Van der Valk neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaardborgd kunt worden. Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Vanaf 26 juni is het dragen van een mondkapje niet meer verplicht. Uiteraard is iedereen vrij om zelf de keuze te maken dit nog wel te doen. 

Hoe wordt het ontbijt aangeboden?

Dagelijks is er van 6.30 t/m 11.00 uur een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant waar u uw ontbijt kunt afhalen en kunt nuttigen in het restaurant of op de (deelsoverdekte) terrassen. Het is niet mogelijk om vooraf een tafel op het terras te reserveren, reserveren kan alleen ter plaatse. 

Vanaf het buffet heeft u de keuze uit diverse broodsoorten, zoet en hartig beleg, zuivel, fruit, sappen en warme (eier)gerechten. Uiteraard kunnen wij op verzoek altijd rekening houden met allergieën en dieetwensen.

Welke mogelijkheden zijn er voor lunch en borrel?

Voor lunch en borrel zijn onze (deels overdekte) terrassen exclusief voor hotelgasten tot 22.00 uur geopend. Reserveren hiervoor is alleen ter plaatse mogelijk.

Bekijk onze lunch- en borrelkaart

Voor niet-hotelgasten is bij goed weer de picknicktuin dagelijks geopend van 9.30 - 20.00 uur voor koffie, lunch, borrel en burgers. Reserveren hiervoor is alleen ter plaatse mogelijk. 

Bekijk hier het picknicktuinmenu

Ons restaurant Huisje James biedt vrijdag t/m zondag de mogelijkheid voor een uitgebreide en culinaire 5 of 6 gangen lunch. Hiervoor is reserveren mogelijk via www.huisjejames.nl/reserveren

Is het mogelijk om voor het terras te reserveren?

Vooraf reserveren is vanwege de beperkte capaciteit niet mogelijk. Bij aankomst bekijken we graag de mogelijkheden en maken we ter plaatse een reservering voor u. 

Welke mogelijkheden zijn er voor diner?

Voor hotelgasten bieden wij drie opties voor het diner:

 • Dinerbuffet in het restaurant of op de (deels overdekte) terrassen. U kunt onbeperkt kiezen uit verschillende voor-, hoofd- en nagerechten en koffie/thee ter afsluiting. Wij werken met twee rondes met aanvangstijden om 16.30/16.45/17.00 uur en om 19.30/19.45 uur om de drukte te kunnen reguleren. Als hotelgast heeft u de mogelijkheid om vooraf een tafel te reserveren via de link uit de mailings. 
 • Een à la carte diner op het terras tussen 17.00 - 22.00 uur. Als hotelgast heeft u de mogelijkheid om vooraf een tafel te reserveren via de link uit de mailings. 
 • Ons restaurant Huisje James biedt dagelijks om 17.00 uur de mogelijkheid voor een culinaire 5 of 6 gangen diner. Dit is op basis van beschikbaarheid en te reserveren via de hotelreceptie of via www.huisjejames.nl/reserveren

Voor niet-hotelgasten bieden wij de mogelijkheid om tot 20.00 uur gebruik te maken van onze picknicktuin voor borrel, burgers en salades. Bekijk hier het menu. Reserveren is alleen ter plaatse mogelijk. 

Is het mogelijk om roomservice te bestellen?

Ja, er is een selectie van de menukaart te bestellen. De extra kosten zijn € 7,50 per roomservice. 

Is de wellnesstuin geopend?

Ja, de wellnesstuin is dagelijks geopend vanaf 08.00 - 22.00 uur.

Wij vragen alle gasten om altijd 1,5 meter afstand tot elkaar te houden en vertrouwen op eigen handhaving hiervan. 

De fitness is geopend voor max. 3 personen. Vanaf 5 juni zijn ook onze sauna's weer geopend voor max. 1 persoon per keer of 1 huishouden. 

Badkleding is in al onze wellnessfaciliteiten verplicht. 

Zijn honden toegestaan in het hotel?

Ja, wij hebben geselecteerde hotelkamers voorzien van een terras waar honden zijn toegestaan. Per kamertype kunt u zien of honden zijn toegestaan. De kosten voor een hond zijn € 20,00 per hond per nacht.  

Kan ik voor aankomst al fietsen en/of outdooractiviteiten reserveren?

Ja dat kan! Als u al een hotelreservering heeft gemaakt is het mogelijk om online via deze website beschikbaarheid en prijzen na te kijken en een reservering te maken. Houd uw reserveringsnummer van uw hotelreservering bij de hand voor het maken van een reservering. 

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen?

Ja, indien u geen non-refundable tarief heeft gerserveerd kunt u tot 24 uur voor aankomst uw reservering kosteloos annuleren of wijzigen. 

Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?

Ja, u kunt dan contact met ons opnemen en kijken naar de mogelijkheid om de boeking te verplaatsen. Is dit niet mogelijk dan zijn wij genoodzaakt 70% van de boekingskosten door te belasten. 

Uitgebreide informatie


Hotel

 • Inchecken kan dagelijks vanaf 15.00 uur. Het is niet mogelijk om eerder in te checken. 
 • Betaling in het gehele hotel is alleen toegestaan per pin of creditcard. 

Restaurants 

 • Ontbijt (exclusief voor hotelgasten)
  Dagelijks is er van 6.30 t/m 11.00 uur een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant. U kunt plaatsnemen in het restaurant of op de terrassen (reserveren niet mogelijk).  
 • Lunch en borrel
  De (deels overdekte) terrassen zijn geopend voor lunch en borrel. De picknicktuin is bij goed weer dagelijks vanaf 9.30 - 20.00 uur geopend, ook voor niet-hotelgasten. Reserveren is alleen ter plaatse mogelijk. 
 • Diner (exclusief voor hotelgasten)
  Wij presenteren dagelijks een uitgebreid dinerbuffet. Voor een goede spreiding werken wij met twee rondes: om 16.30/16.45/17.00 uur en om 19.30/19.45 uur. Ook kunt u gebruik maken van een seizoensmenu of een selectie van de à la carte menukaart. Is er vooraf nog geen tafelreservering gemaakt dan kijken wij ter plaatse naar de mogelijkheden.
 • Huisje James
  Uitgebreid lunchen of dineren kan ook dagelijks bij ons restaurant Huisje James. Maandag t/m zondag 17.00 - 22.00 uur voor diner en vrijdag t/m zondag 13.00 - 16.00 uur. Reserveren hiervoor is gewenst!
 • In de shops in de lobby zijn snacks en (alcoholische) dranken verkrijgbaar om te nuttigen op uw hotelkamer.  

Spa & Wellness

 • De wellnesstuin met binnen- en buitenzwembad zijn dagelijks geopend vanaf 7.00 - 22.00 uur.
 • Wij vragen alle gasten om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.
 • Reserveren is niet meer nodig en mogelijk.
 • Bij de receptie zijn badjassen te huur (borg à € 25,00 per stuk) en slippers verkrijgbaar. 
 • De fitnessruimte (max. 3 personen), sauna's en Turks stoombad (max. 1 persoon per keer of 1 huishouden) zijn ook geopend. 

Outdoor
't Buitenhuisje is dagelijks geopend voor informatie over fiets-, wandel- en ruiterroutes en verhuur van (elektrische) fietsen. Daarnaast hebben wij nog de volgende tips:

 • Roofvogeldemonstratie
  Deze zomer bezoekt onze valkenier iedere zondagochtend om 11.00 uur het hotel met zijn vogels. Hij showt hun kracht en souplesse. De demonstratie is exclusief en gratis voor hotelgasten. 
 • Koetsrit over de Veluwe
  Onze koetsiers kunnen weer veilig en exclusief voor hotelgasten 
  een bijzondere 1,5 uur durende tocht door de bossen naar de Hoog Buurlose heide aanbieden. Met een tweespan paarden nemen zij max. 2 volwassenen (en 2 kinderen < 12 jaar) mee in een open koets die voldoende afstand biedt tot de koetsiers. Op een prachtig uitkijkpunt stoppen we voor een hapje en een drankje. Wij kunnen o.v.b. van de weersomstandigheden op donderdag t/m zondag om 15.00 uur vertrekken vanaf 't Buitenhuisje. De kosten zijn € 140,00 per koets.
 • Land Rover Veluwe Experience
  Huurt u één van onze Land Rovers voor een dag of een dagdeel om als boswachter over de Veluwe te rijden? Wij hebben een prachtige route over verharde en onverharde openbare paden die u langs bijzondere natuurgebieden, wildkijkschermen, dorpjes en landgoederen voert. En helemaal coronaproof en mooi in alle seizoenen. De kosten zijn vanaf € 150,00 (dagdeel) of € 250,00 (dag) voor 2 personen incl. hapjes/drankjes voor onderweg en brandstof. Extra personen zijn tegen betaling mogelijk. Reserveren kan via onze online outdoorpagina waarvan u een link krijgt na reserveren. 
 • Kids Land Rover Experience
  Voor de kinderen hebben wij twee elektrische Kids Defenders beschikbaar die per uur te huur zijn voor een tocht door onze achtertuin. 

Paardenhotel

 • Het paardenhotel en de blokhut zijn geopend.
 • Wij vragen alle gasten om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Veilig en vertrouwd


Bij Van der Valk heeft de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Om uw gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen, willen wij u vragen tijdens uw bezoek aan ons hotel het volgende beleid na te leven: 

 • Volg aangegeven looprichting en hygiëne maatregelen
 • Houd 1,5 meter afstand van andere gasten en medewerkers
 • Schud geen handen metmede-gasten of hotelpersoneel 
 • Was uw handen regelmatig en volgens de richtlijnen van het RIVM
 • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen te drogen
 • Hoest en nies in uw elleboog en wend u af van mede-gasten en hotelpersoneel
 • Betaal alleen met pin, creditcard of contactloos

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen. 

Wij doen er alles aan om uw verblijf zo veilig en vertrouwd mogelijk te maken. Bedankt voor uw vertrouwen in Van der Valk en wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons hotel. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact op onze receptie. 

Met gastvrije groet, 

Familie Zeeuw van der Laan