Hotel Apeldoorn - de Cantharel is geopend

Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel hanteert t/m 11 mei 2021 onderstaande aangepaste maatregelen. Graag vragen wij u rekening te houden met de aangescherpte maatregelen om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen voor een veilig en vertrouwd verblijf in Hotel Apeldoorn - de Cantharel.

Wij danken u voor het begrip en het vertrouwen in ons hotel.

Bekijk onze aangepaste maatregelen


 

Veelgestelde vragen

 

Mag Van der Valk als hotel geopend zijn?

Ja, volgens de richtlijnen van de overheid is het toegestaan om als hotel geopend te zijn. Alle eet- en drinkgelegenheden zijn gesloten. Net als thuis mogen maximaal 2 personen op bezoek komen in de hotelkamer.

Is het bezoeken van een Van der Valk hotel veilig?

Van der Valk neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaardborgd kunt worden. Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Hoe wordt het ontbijt aangeboden?

Het ontbijt kunt u 's ochtends afhalen en samenstellen vanaf het buffet om te nuttigen op de hotelkamer. U heeft de keuze uit diverse broodsoorten, zoet en hartig beleg, zuivel, fruit, sappen en warme eiergerechten. Uiteraard kunnen wij op verzoek altijd rekening houden met allergieën en dieetwensen.

Welke mogelijkheden zijn er voor lunch en borrel?

Voor de lunch bieden wij t/m 27 april een selectie gerechten van onze menukaart aan die af te halen zijn in take away vorm. U kunt hierbij denken aan diverse belegde broodjes en salades.

Vanaf 28 april openen wij voor hotelgasten onze (deels) verwarmde terrassen van 12.00 - 18.00 uur voor lunch en uitgebreide borrel. Niet-hotelgasten zijn welkom in onze picknicktuin. Voor beide geldt dat het alleen mogelijk is om ter plaatse te reserveren. Vooraf reserveren is niet mogelijk.

Bekijk onze lunch- en borrelkaart (geldig vanaf 28 april)

Ons restaurant Huisje James biedt vanaf 28 april dagelijks de mogelijkheid voor een uitgebreide en culinair lunch. Hiervoor is reserveren binnenkort wel mogelijk. 

Welke mogelijkheden zijn er voor diner?

Diner bieden wij in een take away vorm aan vanuit ons restaurant. U maakt een selectie uit een aantal voor-, hoofd- en nagerechten om te nuttigen op uw hotelkamer. Servies en overige benodigdheden krijgt u van ons mee om het op de kamer gezellig te maken. 

Ook vanaf 28 april blijven wij ons diner op deze manier aanbieden, omdat de terrassen maar beperkte capaciteit bieden en tot 18.00 uur geopend zijn. Uiteraard kunt u wel een uitgebreide borrel op ons terras nuttigen en later op de avond nog een kleine diner mee naar de kamer nemen.

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Ja, in de publieke ruimtes is het dragen van een mondkapje vanaf 1 december 2020 verplicht. 

Is er alcohol verkrijgbaar?

Tot 20.00 uur zijn alcoholische dranken verkrijgbaar in de shops om te nuttigen op uw hotelkamer. Na 20.00 is verkoop niet meer toegestaan. 

Is het mogelijk om roomservice te bestellen?

Nee, helaas is dat niet mogelijk.

Is de wellnesstuin geopend?

Nee, onze wellnesstuin is op dit moment gesloten. 

Zijn honden toegestaan in het hotel?

Ja, wij hebben geselecteerde hotelkamers voorzien van een terras waar honden zijn toegestaan. Per kamertype kunt u zien of honden zijn toegestaan. De kosten voor een hond zijn € 20,00 per hond per nacht.  

Is het mogelijk om gebruik te maken van faciliteiten zoals een (elektrische) fiets huren bij het hotel?

Ja, u kunt uw gewenste outdooractiviteiten vooraf online reserveren via de link uit de mailing die u van ons na het maken van uw hotelreservering ontvangt en via de prestaymailing 24 uur voor uw aankomst. Uiteraard is het ook mogelijk om bij aankomst te reserveren, maar dan is er een kans dat er geen beschikbaarheid meer is.  

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen?

Ja, indien u geen non-refundable tarief heeft gerserveerd kunt u tot 24 uur voor aankomst uw reservering kosteloos annuleren of wijzigen. 

Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?

Ja, u kunt dan contact met ons opnemen en kijken naar de mogelijkheid om de boeking te verplaatsen. Is dit niet mogelijk dan zijn wij genoodzaakt 70% van de boekingskosten door te belasten. 


 

Geopende faciliteiten

De faciliteiten in onze hotels zijn in aangepaste vorm beschikbaar om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn op dezelfde plekken.

Hotelovernachtingen
Het hotel is en blijft geopend. 

 • Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging of koorts? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen.
 • Het is verplicht om in alle publieke ruimtes een mondkapje te dragen. 
 • Inchecken kan dagelijks vanaf 15.00 uur. Het is niet mogelijk om eerder in te checken. 
 • Bij de check-in in onze hotelreceptie wordt max. één persoon per kamer toegelaten. 
 • Volgt u de aangegeven routing voor in- en uitgangen. 
 • Betaling in het gehele hotel is alleen toegestaan per pin of creditcard. 

Restaurants 

 • Onze restaurants zijn gesloten. 
 • Voor ontbijt, lunch en diner is een afhaalmogelijkheid.
 • Vanaf 28 april openen wij voor hotelgasten onze (deels) verwarmde terrassen van 12.00 - 18.00 uur voor lunch en borrel. Niet-hotelgasten zijn welkom in de picknicktuin. Reserveren is alleen ter plaatse mogelijk i.v.m. beperkte capaciteit. 
 • Ons restaurant Huisje James biedt hotelgasten ook graag hun service aan tijdens uw verblijf. Zo kunt u een keuze maken van hun wijnkaart die bij aankomst op uw kamer wordt klaargezet en/of kunt u genieten van een borrelbox. Samengesteld met James favoriete hapjes en een fles bubbels voor een gezellig borrelmoment op uw hotelkamer. De borrelbox kost € 29,50 voor 2 personen! Bestellen kan tot 12.00 uur op de dag naar keuze. Er is een beperkte voorraad ter plaatse (op=op). Klik hier voor meer informatie en bestellen.
 • In de shops in de lobby zijn snacks en (alcoholische) dranken verkrijgbaar om te nuttigen op uw hotelkamer (verkoop van alcoholische dranken is tot 20.00 uur) 

Outdoor
't Buitenhuisje is dagelijks geopend voor informatie over fiets-, wandel- en ruiterroutes en verhuur van (elektrische) fietsen. Daarnaast hebben wij nog de volgende tips:

 • Onze koetsiers kunnen weer veilig en exclusief voor hotelgasten een bijzondere 1,5 uur durende tocht door de bossen naar de Hoog Buurlose heide aanbieden. Met een tweespan paarden nemen zij max. 2 volwassenen (en 2 kinderen < 12 jaar) mee in een open koets die voldoende afstand biedt tot de koetsiers. Op een prachtig uitkijkpunt stoppen we voor een hapje en een drankje. Wij kunnen o.v.b. van de weersomstandigheden op donderdag t/m zondag om 15.00 uur vertrekken vanaf 't Buitenhuisje. De kosten zijn € 140,00 per koets.
 • Huurt u één van onze Land Rovers voor een dag of een dagdeel om als boswachter over de Veluwe te rijden? Wij hebben een prachtige route over verharde en onverharde openbare paden die u langs bijzondere natuurgebieden, wildkijkschermen, dorpjes en landgoederen voert. En helemaal coronaproof en mooi in alle seizoenen. De kosten zijn vanaf € 150,00 (dagdeel) of € 250,00 (dag) voor 2 personen incl. hapjes/drankjes voor onderweg en brandstof. Extra personen, informatie en beschikbaarheid op aanvraag bij de hotelreceptie. 
 • Voor de kinderen hebben wij twee elektrische Kids Defenders beschikbaar die per uur te huur zijn voor een tocht door onze achtertuin. 

Paardenhotel
Hotelgasten kunnen gebruik maken van het paardenhotel en met max. 2 personen buiten zijn. 

 • Wij volgen de ontwikkelingen van het rhinovirus bij paarden op de voet en vragen u voor aankomst extra alert te zijn op de gezondheid van uw paard. Bezoek aan ons paardenhotel is veilig en op eigen risico. 
 • De blokhut is gesloten.

 

Veilig en vertrouwd

Bij Van der Valk heeft de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Om uw gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen, willen wij u vragen tijdens uw bezoek aan ons hotel het volgende beleid na te leven: 

 • Volg aangegeven looprichting en hygiëne maatregelen
 • Houd 1,5 meter afstand van andere gasten en medewerkers
 • Schud geen handen metmede-gasten of hotelpersoneel 
 • Was uw handen regelmatig en volgens de richtlijnen van het RIVM
 • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen te drogen
 • Hoest en nies in uw elleboog en wend u af van mede-gasten en hotelpersoneel
 • Betaal alleen met pin, creditcard of contactloos

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen. 

Wij doen er alles aan om uw verblijf zo veilig en vertrouwd mogelijk te maken. Bedankt voor uw vertrouwen in Van der Valk en wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons hotel. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact op onze receptie. 

Met gastvrije groet, 

Familie Van der Valk