Richtlijnen 5 t/m 29 juni

Fijn dat u ons wilt komen bezoeken! Wij hanteren vanaf 5 t/m 29 juni 2021 onderstaande aangepaste maatregelen. 

Graag vragen wij u rekening te houden met de aangescherpte maatregelen om uw gezondheid en die van onze medewerkers te kunnen waarborgen. Wij hopen u dan ook snel te mogen verwelkomen voor een veilig en vertrouwd verblijf in Hotel Apeldoorn - de Cantharel.

Wij danken u voor het begrip en het vertrouwen in ons hotel!

 Veelgestelde vragen

Is het bezoeken van een Van der Valk hotel veilig?

Van der Valk neemt uw gezondheid en die van de medewerkers uiterst serieus. Wij hebben aangescherpte maatregelen binnen het hotel zodat dit gewaardborgd kunt worden. Alle Van der Valk hotels zijn ingericht volgens de richtlijnen van het RIVM. Wij doen er als hotel alles aan om risico’s tot een minimum te beperken. 

Hoe wordt het ontbijt aangeboden?

Dagelijks is er van 6.30 t/m 11.00 uur een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant waar u uw ontbijt kunt afhalen en kunt nuttigen in het restaurant of op de (deelsoverdekte) terrassen. Het is niet mogelijk om vooraf een tafel op het terras te reserveren, reserveren kan alleen ter plaatse. 

Vanaf het buffet heeft u de keuze uit diverse broodsoorten, zoet en hartig beleg, zuivel, fruit, sappen en warme (eier)gerechten. Uiteraard kunnen wij op verzoek altijd rekening houden met allergieën en dieetwensen.

Welke mogelijkheden zijn er voor lunch en borrel?

Voor lunch en borrel zijn onze (deels overdekte) terrassen exclusief voor hotelgasten tot 22.00 uur geopend. Reserveren hiervoor is alleen ter plaatse mogelijk.

Bekijk onze lunch- en borrelkaart

Voor niet-hotelgasten is bij goed weer de picknicktuin dagelijks geopend van 9.30 - 20.00 uur voor koffie, lunch, borrel en burgers. Reserveren hiervoor is alleen ter plaatse mogelijk. 

Bekijk hier het picknicktuinmenu

Ons restaurant Huisje James biedt vrijdag t/m zondag de mogelijkheid voor een uitgebreide en culinaire 5 of 6 gangen lunch. Hiervoor is reserveren mogelijk via www.huisjejames.nl/reserveren

Is het mogelijk om voor het terras te reserveren?

Vooraf reserveren is vanwege de beperkte capaciteit niet mogelijk. Bij aankomst bekijken we graag de mogelijkheden en maken we ter plaatse een reservering voor u. 

Welke mogelijkheden zijn er voor diner?

Voor hotelgasten bieden wij drie opties voor het diner:

 • Een take away diner om te nuttigen in een van de restaurants of op de (deels overdekte) terrassen. U kunt onbeperkt kiezen uit verschillende kleine voor-, hoofd- en nagerechtjes en deze meenemen naar uw tafel. Wij werken met twee rondes met aanvangstijden om 16.30/16.45/17.00 uur en om 19.00/19.15/19.30 uur om de drukte te kunnen reguleren. 
 • Een à la carte diner op het terras tussen 17.00 - 22.00 uur. Reserveren hiervoor is alleen ter plaatse mogelijk, helaas niet vooraf. Indien u een dinervoucher in uw arrangement heeft dan kunt u deze waarde ook gebruiken voor het à la carte diner. 
 • Ons restaurant Huisje James biedt dagelijks om 17.00 uur de mogelijkheid voor een culinaire 5 of 6 gangen diner. Dit is op basis van beschikbaarheid en te reserveren via de hotelreceptie of via www.huisjejames.nl/reserveren

Voor niet-hotelgasten bieden wij de mogelijkheid om tot 20.00 uur gebruik te maken van onze picknicktuin voor borrel, burgers en salades. Bekijk hier het menu. Reserveren is alleen ter plaatse mogelijk. 

Is de dinerkaart online te bekijken?

Alleen onze à la carte dinerkaart is vooraf in te zien! In het take away restaurant zijn dagelijks onbeperkt wisselende voor-, hoofd- en nagerechtjes verkrijgbaar. 

Is er alcohol verkrijgbaar?

Vanaf 5 juni zijn alcoholische dranken tot 22.00 uur verkrijgbaar in de shops om te nuttigen op uw hotelkamer. Na 22.00 is verkoop niet meer toegestaan. 

Is het mogelijk om roomservice te bestellen?

Nee, helaas is dat niet mogelijk.

Is de wellnesstuin geopend?

Ja, de wellnesstuin is dagelijks geopend vanaf 08.00 - 22.00 uur. Er is in het zwembad ruimte voor max. 7 personen en in de wellnesstuin is ruimte voor 26 personen. U kunt ter plaatse in de entree naar de wellnesstuin een reservering maken voor een tijdsslot van 1 uur tussen 08.00 – 22.00 uur (max. 2 tijdssloten per verblijf). Wij vragen alle gasten binnen de tijdssloten rekening met elkaar te houden qua verblijfsduur in het zwembad en vertrouwen op eigen handhaving hiervan. 

De fitness is geopend voor max. 3 personen. Vanaf 5 juni zijn ook onze sauna's weer geopend voor max. 1 persoon per keer of 1 huishouden. 

Badkleding is in al onze wellnessfaciliteiten verplicht. 

Zijn honden toegestaan in het hotel?

Ja, wij hebben geselecteerde hotelkamers voorzien van een terras waar honden zijn toegestaan. Per kamertype kunt u zien of honden zijn toegestaan. De kosten voor een hond zijn € 20,00 per hond per nacht.  

Kan ik voor aankomst al fietsen en/of outdooractiviteiten reserveren?

Ja dat kan! Als u al een hotelreservering heeft gemaakt is het mogelijk om online via deze website beschikbaarheid en prijzen na te kijken en een reservering te maken. Houd uw reserveringsnummer van uw hotelreservering bij de hand voor het maken van een reservering. 

Is het dragen van een mondkapje verplicht?

Ja, in de publieke ruimtes is het dragen van een mondkapje vanaf 1 december 2020 verplicht. 

Kan ik mijn boeking annuleren of wijzigen?

Ja, indien u geen non-refundable tarief heeft gerserveerd kunt u tot 24 uur voor aankomst uw reservering kosteloos annuleren of wijzigen. 

Kan ik op de dag van aankomst mijn boeking wijzigen als ik verkouden ben of hoest?

Ja, u kunt dan contact met ons opnemen en kijken naar de mogelijkheid om de boeking te verplaatsen. Is dit niet mogelijk dan zijn wij genoodzaakt 70% van de boekingskosten door te belasten. 

Geopende faciliteiten


De faciliteiten in onze hotels zijn in aangepaste vorm beschikbaar om te voorkomen dat er teveel mensen tegelijkertijd aanwezig zijn op dezelfde plekken.

Hotel

 • Het is verplicht om in alle publieke ruimtes een mondkapje te dragen. 
 • Inchecken kan dagelijks vanaf 15.00 uur. Het is niet mogelijk om eerder in te checken. 
 • Bij de check-in in onze hotelreceptie wordt max. één persoon per kamer toegelaten. 
 • Volgt u de aangegeven routing voor in- en uitgangen. 
 • Betaling in het gehele hotel is alleen toegestaan per pin of creditcard. 

Restaurants 

 • Onze restaurants zijn gesloten. 
 • Ontbijt: Dagelijks is er van 6.30 t/m 11.00 uur een uitgebreid ontbijtbuffet in het restaurant waar u uw ontbijt kunt afhalen en kunt nuttigen op het terras of op uw hotelkamer. Het is niet mogelijk om vooraf een tafel op het terras te reserveren, reserveren kan alleen ter plaatse. 
 • Lunch en borrel: De (deels overdekte) terrassen zijn geopend voor lunch en borrel. De picknicktuin is bij goed weer dagelijks vanaf 9.30 - 20.00 uur geopend, ook voor niet-hotelgasten. Reserveren is alleen ter plaatse mogelijk. 
 • Diner (exclusief voor hotelgasten): Wij presenteren dagelijks van 16.30 – 22.00 uur een take away restaurant waar u onbeperkt een selectie kunt maken uit kleine voor-, hoofd- en nagerechtjes. De gerechtjes kunt u afhalen om te nuttigen in één van de restaurants of op de (deels overdekte) terrassen. Wij werken met twee rondes met aanvangstijden om 16.30/16.45/17.00 uur en om 19.30/19.45 uur om de drukte te kunnen reguleren. Daarnaast is er ook beperkte capaciteit om van onze à la carte menukaart te bestellen. Is er vooraf nog geen tafelreservering gemaakt dan kijken wij ter plaatse naar de mogelijkheden.
 • Huisje James: Uitgebreid lunchen of dineren kan ook dagelijks bij ons restaurant Huisje James. Maandag t/m zondag 17.00 - 22.00 uur voor diner en vrijdag t/m zondag 13.00 - 16.00 uur. Reserveren hiervoor is gewenst!
 • In de shops in de lobby zijn snacks en tot 22.00 uur (alcoholische) dranken verkrijgbaar om te nuttigen op uw hotelkamer.  

Spa & Wellness
De wellnesstuin met binnen- en buitenzwembad zijn geopend. Er is in het zwembad ruimte voor max. 7 personen en in de wellnesstuin is ruimte voor 26 personen. U kunt ter plaatse in de entree naar de wellnesstuin een reservering maken voor een tijdsslot van 1 uur tussen 08.00 – 22.00 uur (max. 2 tijdssloten per verblijf). Wij vragen alle gasten binnen de tijdssloten rekening met elkaar te houden qua verblijfsduur in het zwembad en vertrouwen op eigen handhaving hiervan. 

De fitnessruimte (max. 3 personen), sauna's en Turks stoombad (max. 1 persoon per keer of 1 huishouden) zijn ook geopend. 

Outdoor
't Buitenhuisje is dagelijks geopend voor informatie over fiets-, wandel- en ruiterroutes en verhuur van (elektrische) fietsen. Daarnaast hebben wij nog de volgende tips:

 • Onze koetsiers kunnen weer veilig en exclusief voor hotelgasten een bijzondere 1,5 uur durende tocht door de bossen naar de Hoog Buurlose heide aanbieden. Met een tweespan paarden nemen zij max. 2 volwassenen (en 2 kinderen < 12 jaar) mee in een open koets die voldoende afstand biedt tot de koetsiers. Op een prachtig uitkijkpunt stoppen we voor een hapje en een drankje. Wij kunnen o.v.b. van de weersomstandigheden op donderdag t/m zondag om 15.00 uur vertrekken vanaf 't Buitenhuisje. De kosten zijn € 140,00 per koets.
 • Huurt u één van onze Land Rovers voor een dag of een dagdeel om als boswachter over de Veluwe te rijden? Wij hebben een prachtige route over verharde en onverharde openbare paden die u langs bijzondere natuurgebieden, wildkijkschermen, dorpjes en landgoederen voert. En helemaal coronaproof en mooi in alle seizoenen. De kosten zijn vanaf € 150,00 (dagdeel) of € 250,00 (dag) voor 2 personen incl. hapjes/drankjes voor onderweg en brandstof. Extra personen zijn tegen betaling mogelijk. Reserveren kan via onze online outdoorpagina waarvan u een link krijgt na reserveren. 
 • Voor de kinderen hebben wij twee elektrische Kids Defenders beschikbaar die per uur te huur zijn voor een tocht door onze achtertuin. 

Paardenhotel
Hotelgasten kunnen gebruik maken van het paardenhotel en met max. 2 personen buiten zijn. 

 • De blokhut en omliggend terras zijn geopend tot 20.00 uur. Er mogen max. 2 personen per tafel plaatsnemen. 

Veilig en vertrouwd


Bij Van der Valk heeft de gezondheid, veiligheid en welzijn van onze gasten en medewerkers de hoogste prioriteit. Om uw gezondheid en veiligheid te kunnen waarborgen, willen wij u vragen tijdens uw bezoek aan ons hotel het volgende beleid na te leven: 

 • Volg aangegeven looprichting en hygiëne maatregelen
 • Houd 1,5 meter afstand van andere gasten en medewerkers
 • Schud geen handen metmede-gasten of hotelpersoneel 
 • Was uw handen regelmatig en volgens de richtlijnen van het RIVM
 • Gebruik papieren handdoekjes om uw handen te drogen
 • Hoest en nies in uw elleboog en wend u af van mede-gasten en hotelpersoneel
 • Betaal alleen met pin, creditcard of contactloos

Heeft u verkoudheidsklachten, zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest of verhoging tot 38 graden Celsius? Dan vragen wij u thuis te blijven en niet naar het hotel te komen. 

Wij doen er alles aan om uw verblijf zo veilig en vertrouwd mogelijk te maken. Bedankt voor uw vertrouwen in Van der Valk en wij hopen u snel te mogen verwelkomen in ons hotel. Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact op onze receptie. 

Met gastvrije groet, 

Familie Van der Valk