Toeristische info

Regionale informatie

Ontdek de Veluwe in de omgeving van ons hotel. Lees meer

Volgende
r0-37-1010-520-b6d-lammetjesdag_knuffelen_schapen_schaapskooi_loenen

Lammetjesdagen

11 mrt 2018,
11:30 uur

Schaapskooi Loenen

Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 12 maart  van 10.30 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse lammetjesdag bij schaapskooi ‘De Loenermark’ in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn (Gelderland).  Er zijn dan zo’n 200 schapen en 160 lammetjes te bewonderen.

De lammetjesdag op de Loenermark is landelijk gezien een van de eerste lammetjesdagen in het jaar. Bovendien is hij uniek, omdat de schapen met hun lammetjes tussen de bezoekers lopen. De lammetjes mogen geaaid worden en er is schapenvoer te koop. Daarnaast zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven, ponyritjes en hutten bouwen. Ook zijn er excursies met de boswachter, verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten en kunt u luisteren naar de optredens van jachthoornblazers.

Entree:
De entree van de Lammetjesdag is gratis. Parkeren kost € 5,00 per auto. U kunt er voor kiezen om het parkeergeld voor uw auto ter plekke contant te betalen (geen pin aanwezig) of uw parkeerticket alvast online te kopen via www.glk.nl/evenementen.