Le Restaurant

Vegetarisch genieten

Ontdek de vegetarische kant van ons restaurant. Wij serveren heerlijke vegetarische en op verzoek veganistische gerechten met zoveel mogelijk gebruik van groente vers uit eigen groentetuin. Puur natuur en onbespoten. Duurzaam en gezond en daarmee aangesloten bij de bond voor vegetariërs. Nu hebben we ook een speciaal Vega Vrijdag menu met culinaire verrassingen van onze chefkok.

Vega Vrijdag

Met een speciaal vegetarisch menu doen we mee met Vega Vrijdag. Dit initiatief in Apeldoorn zet vegetarisch eten letterlijk en figuurlijk op de kaart. En terecht. Want eten zonder vlees of vis kan heel erg lekker zijn.

Het huidige Vega Vrijdag menu is:

Erwtjessoep

Licht gebonden roomsoep met verse zomererwtjes uit eigen tuin

***

Gerstrisotto

Met oude Wilpenaer kaas van Boerderij den Hoek en een variatie van groentechips

***

Dronken ananas

Ananas gepocheerd in een siroop van witte wijn en vanille, geserveerd met witte chocolade ijs, geroosterde kokos en slagroom

Voor slechts € 20,- geniet u van deze drie gangen. Lees het  over onze vegetarische keuken in de pers. 

Vegetarische kaart

Naast het menu hebben we op de dinerkaart volop keuze voor vegetariërs en gasten die ook eens een vegetarisch gerecht willen proberen. Onze chefkok kan toveren met paddenstoelen en de groente die hij van onze eigen groentetuin en kruidentuin haalt. Direct van het land, vers in het restaurant.

Eigen groentetuin

In 2013 is onze groente- en kruidentuin door Stichting Streekeigen Producten Nederland onderscheiden met het ‘Erkend Veluws Streekproduct’ keurmerk. Het begon met 1000 m2. Door de groeiende vraag naar echte verse ingrediënten zijn we nu hard bezig om de tuin 10 keer zo groot te maken. Zo willen wij zeker 30% van onze groente zelf verbouwen en onze gasten dichter bij de natuur brengen. De groente wordt direct in de keuken verwerkt. U vindt ze terug in het speciale ‘Proef de seizoenen’ menu en de buffetten.

Dineren in het veld

Regelmatig organsieren wij culinaire diners op bijzondere locaties, zoals midden in het bos, op de zandverstuiving of in onze eigen groentetuin. U geniet dan van een viergangen diner met pure groenten (waar mogelijk uit eigen tuin) en een diverse ambachtelijke seizoensproducten, en wij houden graag rekening met uw vegetarische wensen. 

Reserveer een tafel en ontdek onze heerlijke vegetarische gerechten.

Ontdek ook

Handig om te weten