Eten & Drinken

Dinerkaart

Voorgerechten

Broodplankje  ‘Le Cantharel’ € 4,50
Met humus, roomboter en aioli

Gerookte zalm € 9,50
Dungesneden met een verrassende bereiding van gerookte zalm

Hollandse garnalen € 13,25
Klassieke cocktail met knapperige slasoorten en cocktailsaus        

Carpaccio van Veluws Hereford rund € 11,00
Met salade, pesto, pijnboompitten, geraspte kaas en brood

Gevulde ravioli  € 9,50
Met paddenstoelen gevulde ravioli, geserveerd met een saus op basis van boter, paddenstoelen en kruiden uit eigen tuin       

Gemarineerde scampi’s € 12,50
Geserveerd met roergebakken groenten, tomaten, basilicum en kruiden uit eigen tuin met knoflookolie

 Salades

Medium/Groot

Gerookte kip € 9,00/€ 13,50
met diverse slasoorten, groente, linzen, kikkererwten,pijnboompitjes, sinaasappelkerriedressing, bruschetta.

Tonijnsalade € 9,00/€ 13,50
Huisgemaakt, met een frisse salademix, Noorse garnalen en bruschetta.

Geitenkaas € 10,00/€ 14,50
met diverse slasoorten, groente, linzen, kikkererwten, mozzarella, honingdressing, bruschetta.

 Soepen

Tomatensoep € 5,50
Van verse tomaten en basilicum

Heldere groentebouillon € 5,50
Met rundvlees, verse kruiden en diverse groenten

Franse uiensoep € 5,50
Met kaas-croutons en bieslook         

Soep van het seizoen € 5,25
Vraag uw gastheer of gastvrouw welke soep wij dit seizoen serveren

Vleesgerechten

Suprème van Veluwse scharrelkip € 13,50
Met diverse seizoensgroenten en Hollandaisesaus

Botermalse biologisch kalfstong € 15,75
Zacht gestoofd in een jus van sherry en champignons  

 Biologische kalfslever € 15,50
Van Ecofields uit Wekerom, met krokant spek en ui  

Tournedos € 19,75
Gebakken ossenhaasbiefstuk van huisslager Jan Jansen, met een saus naar keuze

Rib-Eye steak van Veluws Herefordrund € 19,25
Klassiek bereid op de grill, met een saus naar keuze

Mixed grill € 17,75
Gegrilde biefstuk, spareribs en kipfilet, met een saus naar keuze   

Duitse biefstuk € 16,00
Rundertartaar van huisslager Jan Jansen, met gebakken ui

Biefstuk € 13,50
Kogelbiefstuk(je) van ca. 120 gram

Spareribs  - onbeperkt - € 17,75
Onze bekende gemarineerde spareribs van de grill, met knoflooksaus

Boerenvarkenshaas € 16,00
Getrancheerd, met diverse seizoensgroenten

Schnitzel van Piggy’s Palace, te Bathmen € 15,00
Met krokant spek, champignons en ui          

Huisgemaakte bearnaisesaus, paddenstoelensaus, pepersaus of stroganoffsaus € 1,80
Gebakken champignons en/of uien € 1,80
Klassieke, huisgemaakte  knoflooksaus € 1,80

Huiskamer van de dag € 12,50
De (warme) maaltijd voor onze medewerkers. Wilt u ook ‘mee-eten met de pot’? Gezond, simpel en snel. Uw gastheer of gastvrouw vertelt u graag wat er vandaag op het menu staat.

Vis & Groente specialiteiten

Loempia ‘Cantharel’ € 14,50
Risotto van gerst, oude Wilpenaer en shiitake in een krokant jasje met kleurrijke groentes.
(Dit gerecht kunnen wij op verzoek ook veganistisch bereiden.)

Knolselderij € 15,75
Gegrilde steak van knolselderij, gegrilde aubergine en couscous met gerookte paprika en Beurre Blanc saus

         Salade de la Mèr € 13,50
Met gerookte forelfilet, zalm en makreel*

Zeebaars € 19,00
Met gegrilde aubergine, tomaten met basilicum en kappertjes en een frisse beurre blanc saus

Zalmfilet  € 18,00
Gebakken zalmfilet met honing en mosterd

Gebakken kleine tong
Gebakken sliptongen, met citroen en groentepuree
- onbeperkt  € 19,00
- twee stuks € 16,00

Mosselpannetje 19,75
Geserveerd met ovenvers brood, diverse sauzen en frites

Vispalet
  € 19,75 
Gebakken sliptong, roergebakken garnalen, de vangst van de week, en gebakken zalm, met een huisgemaakte Hollandaisesaus

Gebakken gamba’s € 16,00
Met verse, al dente, tagliatelle pasta met groene kruiden en room

 Omdat wij dagverse kwaliteit willen garanderen, kan het voorkomen dat producten niet voorradig zijn.
Tenzij anders aangegeven, worden alle hoofdgerechten geserveerd met een garnituur van gebakken aardappeltjes, warme groent , salade, friet en appelcompote.

 *Dit hoofdgerecht wordt standaard geserveerd met een broodplankje in plaats van garnituren.

Desserts

Dame Blanche Cantharel € 4,75
Witte chocolade-ijs met warme chocoladesaus en slagroom

Onze klassieke Sorbet Royal  4,75
Drie soorten vruchtenijs met verse vruchten, aardbeiensiroop, bruiswater en slagroom

‘Dronken rozijnen’ * € 4,75
Malaga-ijs met in blanke rum gewelde rozijnen en slagroom

Lauwwarm chocoladetaartje € 4,75
Met sinaasappelsorbetijs en slagroom

Chipolatapudding van ‘Oma Bep’ * € 4,75
Een zoete heerlijkheid uit vroegere tijden, volgens traditioneel recept

Kaaswagen € 6,00
Deze wagen bevat een selectie van 4 soorten (lokale) Nederlandse topkazen
en bijpassende garnituren. Deze keuze is te gebruiken vanaf 17.30 uur. 

Crème Brûlée * € 6,50
Begeleid met een digestief op geheel eigen wijze

Dessert van het seizoen € 5,50
Wisselend dessert van het ‘Proef de seizoenen’-menu

Valkies kinderdessert € 3,75
Keuze uit een ijscoupe met verse vruchtjes en slagroom of vla flip van boerderij Den Hoek                   

Dessert- en kaasbuffet, inclusief koffie of thee € 7,50
Vindt u het lastig om uit onze nagerechtenkaart een keuze te maken? Kiest u dan voor ons dessert- en kaasbuffet, met een selectie van 4 soorten (lokale) Nederlandse topkazen en bijpassende garnituren, frisse ijssoorten, zoete bavaroise en taarten, romige puddingen, vers fruit en slagroom. Ter afsluiting kunt u gebruik maken van de aanwezige koffie/thee-apparaten. Deze keuze is te gebruiken vanaf 17.30 uur.                             

* Bereid met alcohol

            Reserveer een tafel.