Eten & Drinken

Onze partners en leveranciers

Ons ambachtelijke en gastvrije familiebedrijf werkt het liefst met eerlijke en verse producten, waar mogelijk uit de regio of van eigen bodem. In 2012 hebben wij in samenwerking met Hof van Twello, onze eigen groente- en kruidentuin. Hierop telen wij gewassen die ‘rechtstreeks’ van het land bij u aan tafel worden geserveerd. Wij zijn dan ook gecertificeerd met het 'Erkend Veluws Streekproduct' Keurmerk.

Daarnaast zijn we diverse samenwerkingen aangegaan met partners en leveranciers op de Veluwe, die net als wij duurzaamheid en ambachtelijkheid als uitgangspunt hebben. Graag stellen wij er een aantal aan u voor.

Ecofields, Wekerom

Ecofields heeft net als de Cantharel duurzaamheid als speerpunt. De familie Boon produceert en verwerkt op een bijzondere wijze biologisch kalfsvlees, waarbij de bedrijfsvoering aansluit op de natuurlijke leefwijze van de kalveren. Zo hebben ze (buiten) volop de ruimte en krijgen ze alleen voer dat zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen is geproduceerd. Dit zorgt voor een smaakvol en eerlijk stukje vlees. Ecofields is onderscheiden met het ‘Erkend Veluws Streekproduct’ keurmerk.

Boerderij Den Hoek, Wilp

In Wilp hebben we familie Reinders ontdekt met hun liefde voor de ambacht in de zuivel. Voor de volle, natuurlijke smaak van (karne-)melk en boerenyoghurt hebben wij gekozen voor de producten die gemaakt zijn op Boerderij Den Hoek. Deze verse melk komt van hun dertig koeien. Voor de bereiding van de zuivelproducten wordt de dagverse melk gepasteuriseerd. Het ambachtelijke bereidingsproces zorgt voor deze bijzondere karaktervolle smaak.

Forellenkwekerij ’t Smallert, Emst

Onze forellen en beekridders zijn afkomstig van familiebedrijf ‘t Smallert te Emst. Deze vissen krijgen de tijd en ruimte om te groeien in het zuivere sprengenwater van de Veluwe. Deze combinatie zorgt ervoor dat er een topkwaliteit ontstaat. Onlangs is ’t Smallert beloond met het keurmerk ‘Erkend Veluws Streekproduct’.

Jan’s Vlees met zijn Mangalica Farm, Vaassen/Apeldoorn

Jan Jansen verzorgt met zijn familiebedrijf uit Apeldoorn de levering van ons vlees. Jan besteedt zorgvuldig aandacht aan het selecteren van het beste vlees. Zijn eigen producten zijn te vinden op de oorspronkelijke boerderij van zijn ouders. Hier fokt hij op een eerlijke en duurzame wijze het Wolhaar landvarken (Mangalica). Een echt ‘Erkend Veluws Streekproduct’. Met Jan hebben wij een groene cirkel ontwikkeld ‘From Farm to Fork op de Veluwe’.

Angela Zeeuw van der Laan en Frans de Kok

De schilderwerken die bij Van der Valk Apeldoorn te zien zijn, zijn afkomstig van Angela Zeeuw van der Laan en haar leraar Frans de Kok, die portretten schildert met een klassieke, franse twist. De Kok wist al in het embryostadium dat hij kunstschilder zou worden. Angela daarentegen is in 2009 pas begonnen met schilderen, nadat zij jarenlang aan het roer van Van der Valk Apeldoorn en ValkDesign heeft gestaan. Circa 80 doeken verder, is er een ware passie bij haar ontstaan die zij niet meer kan loslaten. Het resultaat mag er dan ook zijn; de doeken van Angela, maar ook die van Frans zijn adembenemend.

Reserveer een tafel in ons restaurant en geniet van onze streekgebonden producten.

Ontdek ook