Eten & Drinken

Vers uit eigen groente- en kruidentuin

Niet lang na de oprichting van de groentetuin, ontvingen we hiervoor in juli 2013 het keurmerkcertificaat Erkend Veluws Streekproduct uit handen van René de Bruin van Stichting Streekeigen Producten Nederland. Het keurmerk wordt verleend aan producten die worden geproduceerd met oog voor milieu, natuur en dierenwelzijn, waarvan de verwerking in de streek plaatsvindt en waarvan de grondstoffen uit de streek afkomstig zijn.

Valk Vers

Valk Vers staat synoniem voor versproducten, eerlijk, ambachtelijk én uit de streek. In mei 2013 legden wij een eigen 3.500 m2 grote moestuin aan. Recht van het land naar het restaurant was het idee. Tijdens de oogsttijd is de moestuin op vrijdagmiddag open voor vers-liefhebbers die overnachten in het hotel en voor mensen uit de omgeving. Iedereen kan langskomen om de producten zelf van het land te halen. We delen daarmee niet alleen onze groenten, vooral ook onze passie. Daarnaast rijdt sinds de zomer van 2016 de Valk Vers bus door de omgeving, een moderne SRV-wagen die groente uit de Valk Vers verkoopt, kant-en-klareproducten uit de keuken van de Cantharel en mooie producten uit de streek zoals boerderijzuivel van Den Hoek. Op www.valkvers.nl vindt u hierover voor meer informatie!

Valk Vers in de media

Onze bijzondere groentetuin is al meerdere keren opgevallen door verschillende media. Wij delen jullie graag in deze mooie artikelen.

Daarnaast is er ook een mooi promotiefilmpje van Valk Vers gemaakt, zodat je live de beelden kunt zien van de tuin en het concept!

Het Veluws Streekmenu

Al geruime tijd voeren wij met veel succes het Veluws Streekmenu op de kaart, met daarin zoveel mogelijk erkende streekproducten van de Veluwe. Om het menu compleet te maken telen wij sinds kort ook onze eigen onbespoten groenten en kruiden in de moestuin die is aangelegd achter het hotel. Na de oogst worden de groenten direct verwerkt in de eigen keuken en verwerkt in de (vegetarische) gerechten. Verser kan haast niet. Het groenteafval wordt verzameld en gevoerd aan de varkens van Jan Jansen die worden gehouden in de bossen bij Vaassen. Uiteindelijk wordt het vlees weer opgenomen in de menukaart. Hiermee is de cirkel gesloten. De groentetuin is daarnaast het decor voor bijzondere outdoordiners in het veld waarbij de seizoenen en de oogst het menu vormgeven.

Lees meer over ons duurzaamheidsbeleid.

Ontdek ook