Eten & Drinken

Groentetuin, traiteur en Valk Vers bus

Valk Vers staat synoniem voor versproducten, eerlijk, ambachtelijk én uit de streek. In mei 2013 legden wij een eigen 3.500 m2 grote moestuin aan. Recht van het land naar het restaurant was het idee. Tijdens de oogsttijd is de moestuin op vrijdagmiddag open voor vers-liefhebbers die overnachten in het hotel en voor mensen uit de omgeving om de producten zelf van het land te halen. We delen daarmee niet alleen onze groenten, maar ook onze passie.

In juli 2013 ontvingen we het keurmerkcertificaat Erkend Veluws Streekproduct. Het keurmerk wordt verleend aan producten die worden geproduceerd met oog voor milieu, natuur en dierenwelzijn, waarvan de verwerking in de streek plaatsvindt en waarvan de grondstoffen uit de streek afkomstig zijn.

Cantharel Traiteur en Valk Vers bus

In de zomer van 2016 introduceerden we de Valk Vers bus, een moderne SRV-wagen die groente uit de Valk Vers verkoopt, kant-en-klare dagmenu's uit de keuken van Van der Valk Apeldoorn en mooie producten uit de streek zoals boerderijzuivel van Den Hoek. De bus reed tot januari 2017 door wijken in Ugchelen en Apeldoorn totdat deze een tijdelijke vaste plek kreeg vóór de Cantharel Traiteur aan de Ugchelseweg 72 in Ugchelen die we in mei 2017 gaan openen. Op www.valkvers.nl vindt u hierover meer informatie. Op de Facebook-pagina van Valk Vers publiceren we wekelijks het vers-aanbod dat  in de bus verkocht wordt.

Valk Vers in de media

Onze groentetuin is al meerdere keren opgevallen door de media. 

Daarnaast is er ook een mooi promotiefilmpje van Valk Vers gemaakt, zodat je live de beelden kunt zien van de tuin en het concept!

Het Veluws Streekmenu

Al geruime tijd voeren wij met veel succes het Veluws Streekmenu op de kaart, met daarin zoveel mogelijk erkende streekproducten van de Veluwe en onbespoten groenten en kruiden uit onze eigen moestuin. De groenten worden direct na het oogsten verwerkt in de eigen keuken en verwerkt in de (vegetarische) gerechten. Verser kan haast niet. Het groenteafval gaat naar de varkens van Jan Jansen in het buitengebied bij Vaassen. Het vlees van deze varkens komt  weer terecht op onze menukaart. Hiermee is de cirkel gesloten. 

Lees meer over ons duurzaamheidsbeleid.

Ontdek ook