Le Restaurant

Dinerkaart

Voorgerechten

Broodplankje ‘Le Cantharel’. Geserveerd met kruidensaus, roomboter en zoete olijven 3,50

Gerookte zalm. Dungesneden gerookte zalm met een verassende bereiding van gerookte zalm 9,25

Hollandse garnalen. Klassieke cocktail met knapperige slasoorten en cocktailsaus 9,75

Gerookte palingfilet. Puur met verse citroen 11,25

Carpaccio van Veluws Hereford rund. Dungesneden entrecote met rucola, mayonaise van aceto balsamico en oude Wilpenaer 9,25

Bietencarpaccio. Dungesneden gepofte rode biet met biologische aceto balsamico en krokrante pastinaak  7,50 (+ € 4,00 uitbreiding met krokant gebakken kalfszwezerik van Ecofields)

Roergebakken bospaddenstoelenDiverse soorten paddenstoelen met verse tuinkruiden 9,50

Gietenkaas. Frisse salade met lauwwarme geitenkaas, pecannoten en pijnboompitten 8,00 (als hoofdgerecht 11,75)

Roergebakken bospaddenstoelen. Diverse soorten paddenstoelen met verse tuinkruiden 9,50

Lauwwarme halve kreeft. In de oven gegaarde halve Canadese kreeft, geserveerd met een puntzakje friet en huisgemaakte mayonaise 13,75

 

Soepen

Tomatensoep. Met verse tomaten en basilicum 4,65

Heldere groentebouillon. Met rundvlees, verse kruiden en diverse groentes 4,65

Franse uiensoep. Met kaas croutons en bieslook 4,65

Soep van het seizoen 4,75

Vraag uw gastheer of gastvrouw welke soep wij in dit seizoen serveren

 

Huiskamer

Huiskamer van de dag 12,50
De warme maaltijd voor onze medewerkers. Wilt u ook ‘mee-eten met de pot’?
Gezond, simpel en snel. Uw gastheer of gastvrouw vertelt u graag wat er vandaag op het menu staat.

 

Vleesgerechten

Supreme van Veluws scharrelkip geserveerd met diverse seizoensgroenten en een hollandaise saus 12,75

Ragout van biologisch kalf (onbeperkt). Geserveerd met een puree van groenten en geroosterde wortel 14,00

KalfsleverBiologische kalfslever van Ecofields geserveerd met krokant spek en ui 15,00

Tournedos. Gebakken ossenhaasbiefstuk van huisslager Jan Jansen geserveerd met een saus naar keuze 19,25

Rib-Eye steak van Veluws Hereford rund. Klassieke Ierse rib-eye steak van ca. 300 gram, bereid op de grill met een saus naar keuze 18,75

Mixed grill. Gegrilde biefstuk, sparerib en kipfilet met een saus naar keuze 17,00

Duitse biefstuk. Tartaar bereidt door huisslager Jan Jansen met gebakken ui 15,50

Biefstuk. Kogelbiefstuk van ca. 120 gram, geserveerd met huisgemaakt bearnaisesaus 13,00

Kalfslever. Biologische kalfslever geserveerd met krokant spek en ui 15,00

Spareribs, onbeperkt. Onze bekende gemarineerde spareribs van de grill met knoflooksaus 17,00

Boerenvarkenshaas. Getrancheerde varkenshaas geserveerd met diverse seizoensgroenten 15,50

Schnitzel van Piggy’s Palace, te Bathmen. Met krokant spek, champignons en ui 14,50

Huisgemaakte bearnaisesaus, paddenstoelensaus, pepersaus of stroganoffsaus 1,80
Gebakken champignons en/of uien 1,80
Klassieke huisgemaakte knoflooksaus 1,80

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur van gebakken aardappeltjes, warme verse groenten, warme appelcompote, een frisse salade en frites.

 

Vis & groente specialiteiten

Salade de la Mèr. Maaltijdsalade met gerookte forelfilet, zalm en makreel 12,50

Duo van lauwwarme kreeft en roergebakken garnalen. In de oven gegaarde hele Canadese kreeft met roergebakken garnalen en een huisgemaakte Hollandaisesaus 26,50

Zalmfilet. Zacht gegaarde en gebakken zalmfilet bestreken met honing en mosterd 17,50

Gebakken kleine tong -onbeperkt-*. Drie gebakken sliptongen geserveerd met citroen en groentepuree 18,25

Kleine tong *. Drie gebakken sliptongen geserveerd met citroen en groentepuree 14,25

Vispalet. Gebakken kleine tong, roergebakken garnalen, vangst van de week en gepocheerde zalm met een huisgemaakte Hollandaisesaus 19,25

Zeetong **. In roomboter gebakken zeetong van ca. 600 gram, geserveerd met citroen en remouladesaus 29,00 
Indien gewenst wordt deze aan tafel gefileerd

Vangst van de week. Vraag onze bediening van de vangst van de week is. 17,00

Loempia Cantharel. Risotto van gerst, oude Wilpenaer en shitake in een krokant jasje met kleurrijke groentes 14,50 (veganistisch mogelijk op aanvraag)

Boerenkaasfondue. Wilpenaer boerenkaas van de familie Reinders (Boerderij Den Hoek) met verse groente 16,50

* Omdat wij dagverse kwaliteit willen garanderen kan het voorkomen dat producten niet voorradig zijn.
** In de maanden maart tot en met medio augustus serveren wij, volgens de vis seizoenkalender geen zeetong.

Alle hoofdgerechten worden geserveerd met een garnituur van gebakken aardappeltjes, warme verse groenten, warme appelcompote, een frisse salade en frites.

 

Desserts     

Ons ijs wordt dagelijks vers gedraaid door de beste ijssalon van de Veluwe: ‘IJskaffee de Kei’ te Ugchelen. De diverse ijssoorten worden volgens traditioneel recept bereid en zijn een begrip op de Veluwe.

Kaas. Drieluik van toonaangevende kazen uit Wilp, Terwolde en een blauwschimmel uit het 'Groene Hart' 5,50

Dame Blanche Cantharel. Wit chocolade ijs met warme chocoladesaus en slagroom 4,75

Café Glacé ‘maar dan anders’. Vanille-ijs met koffiecrème en slagroom 4,75

Onze klassieke Sorbet Royal. Drie soorten vruchtenijs met verse vruchten, aardbeiensiroop, bruiswater en slagroom 4,75

‘Dronken rozijnen’ *. Malaga-ijs met in blanke rum gewelde rozijnen en geserveerd met slagroom 4,75

Lauw warme chocoladetaartje. Met sinasappel sorbetijs 4,75

Chipolatapudding van ‘Oma Bep’. Een zoete heerlijkheid uit vroeger tijden volgens traditioneel recept 4,75

Dessert van het seizoen. Een wisselend dessert van ‘Proef de seizoenen’ 5,50

Timo Toekan kinderijsje. Een leuke kinderijsbeker geserveerd met vers fruit 3,75

* Bereid met alcohol

Dessertbuffet, inclusief koffie of thee 7,00

Kunt u uit onze nagerechtenkaart geen keuze maken? Kiest u dan voor ons dessertbuffet, met een keur aan heerlijke frisse ijs soorten, zoete bavaroise en taarten, romige puddingen, vers fruit en slagroom. Ter afsluiting kunt u gebruik maken van de aanwezige koffieapparaten voor een kopje koffie of thee. Deze uitgebreide keuze is te gebruiken vanaf 17.30 uur.

Vega vrijdag menu

Elke vrijdag serveren wij ons culinaire vegetarische menu

Portobello

Geserveerd met frisse tomaten salade met groene kruidenolie uit eigen tuin, gegratineerd met luchtige ‘dragonsabayon’

***

Kaasfondue

Oude Wilpenaer kaas van Boerderij Den Hoek, geserveerd met kleurrijke groentes en ons broodje 'Cantharel'

***

Honingijs

Met pecannoten en een gepocheerde Kweepeer uit Wenum Wiesel van Christa’s Kitchen

20,00

 

            Reserveer een tafel.